Prejsť na obsah

Jazdci skákali parkúr o Cenu primátora

Už druhýkrát bola Cena primátora mesta Košice Františka Knapíka osobitnou súťažou v rámci tradičných jazdeckých pretekov Cena rektora Univerzity veterinárskeho lekárstva (UVL) v Košiciach. Uplynulý víkend sa konal 24. ročník tohto podujatia v parkúrovom skákaní v jazdeckom areáli UVL na Popradskej ulici.

Organizátori zaznamenali vynikajúcu účasť, predstavilo sa 95 jazdcov a 182 koní zo 41 klubov. „Je to rekordná účasť aj z celoslovenského hľadiska," zdôraznil riaditeľ súťaže Štefan Karahuta. „Tento rok si pripomíname dve jubileá – 60. výročie univerzity a 55. výročie nášho jazdeckého oddielu."

Záštitu nad podujatím, rovnako ako vlani, prevzal primátor Košíc František Knapík. V rámci pretekov bola osobitnou súťažou práve Cena primátora. Spomedzi 27 jazdcov v nej triumfoval Zdeno Kuchár zo Slávie Spišská Nová Ves, ktorého slávnostne dekoroval a cenu mu odovzdal primátor. „Je to veľmi prestížne a pre širokú verejnosť atraktívne podujatie. Som rád, že som ho aj tento rok mohol podporiť," uviedol primátor František Knapík.