Prejsť na obsah

Jazdci Šesťdňovej vytvorili v Košiciach neopakovateľnú atmosféru

Približne päťsto jazdcov z viac ako tridsiatich krajín sveta ponúklo v Košiciach a ich okolí počas 90. ročníka medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže ISDE 2015 nezabudnuteľné zážitky. Šesťdňová zavítala do východoslovenskej metropoly premiérovo a vytvorila neopakovateľnú atmosféru s príchuťou benzínu a adrenalínu.

Len na záverečný motokros v Kechneci sa prišli pozrieť tisícky fanúšikov, nadšencov, ale i zvedavých divákov. "Pre mňa samotného to bol neopakovateľný zážitok. Výborne pripravený ovál, ale i jednotlivé trate boli predzvesťou tesných súbojov, divácky atraktívnych skokov, čo sa do bodky naplnilo. Počas šiestich dní sme mali možnosť vidieť svetovú špičku v enduro, ktorá prilákala do Košíc okrem slovenských i zahraničných fanúšikov. Tých bolo vidieť a počuť nielen popri tratiach jednotlivých testov, no i v centre mesta, kde sa mali možnosť oboznámiť s jeho históriou. Aj toto podujatie potvrdilo, že mesto Košice sa právom hrdí titulom Európske mesto športu 2016 a ja pevne verím, že Košičanov očarilo natoľko, že v novom roku budeme mať ešte viac aktívnych športovcov ako doteraz," uviedol viceprimátor mesta Košice Martin Petruško.

Atmosféru v Košiciach si pochvaľoval aj líder slovenského tímu Štefan Svitko, ktorý tu absolvoval už svoju v poradí deviatu motocyklovú olympiádu. "Všetci vraveli, že to bude ľahká Šesťdňová a bude sa jazdiť po rovinách, ja si myslím, že opak bol pravdou a bola predovšetkým únavná. Organizačne to Košice zvládli na vysokej úrovni," pochvaľoval si Svitko. Víťazmi prestížneho podujatia sa stali Francúzi