Prejsť na obsah

Hladiny riek začali klesať, situácia je stabilizovaná

Z dôvodu priaznivej meteorologickej a hydrometeorologickej situácie a vykonania povodňových záchranných prác, ako aj vykonania preventívnych technických opatrení zameraných na zlepšenie odtokových pomerov a odstránení nánosov, zaniklo nebezpečenstvo ohrozenia života, zdravia osôb a škôd na majetku.

Na základe uvedených skutočností a rozsahu povodňovej situácie, podľa § 11 ods. 9 a § 26 ods. 3 pís. b zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 7/2010 Z. z. o ochrane pred povodňami a neskorších predpisov a na základe odporučenia Povodňovej komisie primátor mesta Košice, Richard Raši, dňa 19.05.2014 k 7,00 hod. na území mesta Košice ODVOLÁVA III. stupeň povodňovej aktivity na povodňovom úseku Hornád č. XIV/A a jeho prítokov, Idanský potok, Sokolianský potok, drobných vodných tokov, občasných vodných tokov v Mestských častiach Košice – Ťahanovce, Krásna, Šaca, Poľov.

Primátor zároveň na území mesta Košice ponecháva II. stupeň povodňovej aktivity na ukončenie záchranných prác a vykonania technických opatrení na zamedzenie vzniku ďalších povodňových škôd.