Lahodné vône sa v stredajší deň pracovného pokoja šírili z Katovej Bašty v Košiciach. Desiatky kuchárskych nadšencov sa tam zišli na gastronomickej súťaži o najlepší Košický guláš.
Niet pochýb, že už aj gastronómia je v dnešnej dobe považovaná za umenie. Aj na prvý pohľad celkom obyčajný guláš je možné vyšperkovať do delikatesných rozmerov, o čom Košičanov presvedčili tímy, ktoré sa zapojili do súťaže o najlepší košický guláš. Katova bašta hostila 13 stánkov, v ktorých našli návštevníci jeden originálnejší guláš za druhým. Tajnými ingredienciami bolo napríklad vínko, divinové mäsko, thajské čili papričky, ale aj láska či šarm kuchárok.
Medzi súťažiacimi sa objavil napríklad tím Tepelného hospodárstva Košice, Mestskej polície, EHMK 2013, Fakulty verejnej správy, US Steelu Košice, internetového portálu kosickespravy.sk, nechýbal ani tím variaci za Magistrát mesta Košice a víťazný tím Dopravného podniku mesta Košice. Všetci chceli chutnou polievkou ulahodiť Košičanom, ktorí si za zakúpený žetón mohli vybrať a degustovať ktorýkoľvek guláš. Voňavú atmosféru dotvárali rôzne sprievodné minisúťaže a príjemná muzika. Organizátormi súťaže bolo Mesto Košice a Východoslovenské múzeum v Košiciach.