Prejsť na obsah

Galaprogram Dňa mesta Košice ukončil „austrálsky“ ohňostroj

Tradičné odovzdávanie verejných ocenení primátorom mesta Košice Richardom Rašim v Historickej radnici na Hlavnej ulici jednotlivcom i kolektívom, ktorí sa zaslúžili o šírenie dobrého mena mesta doma ii v zahraničí, vyvrcholilo slávnostným galaprogramom Dňa mesta Košice na schodisku košického magistrátu. Približne tisíc obyvateľov mesta si tam vychutnávalo produkciu hudobného telesa Musica Iuvenalis či umenie známych pop star Beáty Dubasovej a skupiny Desmod.

S pribúdaním tmy prichádzalo k budove košického „bieleho domu" čoraz viac skôr i neskôr narodených Košičanov, ktorí chceli vďaka galaprogramu organizovaného mestom Košice vzdať vďaku a spolupodieľať sa tak na jubilejnom XX. ročníku osláv Dňa mesta Košice.

 Potlesk nebral konca kraja, Košičania tlieskali, zabávali sa a mnohí dokonca skúšali pred magistrátnym schodiskom i rôzne vlastné tanečné kreácie. 

Veľmi som sa do Košíc tešila," pochvaľovala si Beáta Dubasová atmosféru v okolí budovy Magistrátu mesta Košice. „V podstate ja vždy spievam v nejakých uzavretých spoločnostiach či kultúrnych domoch, ale toto je fajn už len preto, že tu prišli ľudia, ktorí by inokedy možno ani neprišli. Je ozaj výborné, že mesto Košice čosi také robí. Ešte nikdy v život som na oslavách Dňa mesta Košice nebola, som tu prvý raz a je to fakt super. Som spokojná. Ľudia sú tu zlatí a publikum vynikajúce. Ale je pravda, že východniarske publikum je vždy najlepšie. Môžem už teraz povedať, že na budúcoročné oslavy Dňa mesta Košice prídem opäť veľmi rada aj so svojou kapelou „Panama" a určite dám svoje najlepšie hity, ako napríklad „Účesy" alebo „Maznáčik. Prídem ozaj veľmi rada."

Perfektnou a pre mnohých až nečakanou záverečnou bodkou za galaprogramom bol efektný ohňostroj, ktorý rozžiaril nočnú oblohu pestrými farbami. „Bol taký nádherný, že mi pripomenul ohňostroj na prelome tisícročí v austrálskom meste Sydney, ktorý bol celosvetovo vyhodnotený ako najkrajší, najlepší a najpompéznejší," zhodnotil primátor mesta Richard Raši