Prejsť na obsah

ENVIROFILM 2014



19. – 25. jún Košice

Medzinárodný festival filmov o životnom prostredí ENVIROFILM vznikol v roku 1994 rozhodnutím vtedajšieho ministra životného prostredia ako jeden z mála festivalov na svete podporovaných vládou. Organizačne zabezpečuje 20. ročník ENVIROFILMu Slovenská agentúra životného prostredia v Banskej Bystrici. Mesto Košice je už po tretí raz spoluorganizátorom ENVIROFILMU, ktorý sa uskutoční v dňoch 19. – 25. júna 2014. Slávnostné otvorenie sa uskutoční na Magistráte mesta Košice na dolnom plató otvorením výstavy „Koruna do neba - korene do zeme – STROM“, ktorú bude sprevádzať vystúpenie pesničkárskeho zoskupenia „WERNISÁŽ“. Premietanie filmov o životnom prostredí sa uskutoční v malej zasadačke MMK, sprievodné akcie, ktoré budú zabezpečovať Mestské lesy, ZOO, Botanická záhrada, CK FANY a spol. ENVIROFILM sa uskutočnia vo vestibule MMK. Pre prednášky a besedy s deťmi na tému envirovýchova bude vyčlenená miestnosť vedľa malej zasadačky - D 006. Pre širokú verejnosť zabezpečuje premietanie filmov Eco friendly hotel Dália.

Vestibul bude vyzdobený detskými výtvarnými prácami „Zelený svet“. O živú výzdobu stromčekmi, rastlinami, palmami a konármi rôznych druhov stromov ako aj hmyzom strašilkami a pakobylkami sa postará Správa mestskej zelene, Mestské lesy, Botanická záhrada a ZOO. Mesto Košice zabezpečí počas sprievodného programu na magistráte animátorov pre deti, vrátane aktivít triedeného zberu pre deti.

Dnes sú otázky životného prostredia prestížou, filmy o ochrane prírody a krajiny predstavujú dôležité posolstvo pre nás všetkých. Premietanie filmov v rámci festivalového týždňa je bezplatné. Príďte podporiť myšlienku ochrany životného prostredia.

Viac sa o Envirofilme2014 a jeho sprievodnom programe sa dozviete na: http://www.envirofilm.sk/p-kosice.html .

Informácie o programe festivalu v meste Košice nájdete v prílohách