Prejsť na obsah

Energetici v Historickej radnici

Primátor Košíc Ing. František Knapík prijal v stredu 21. januára v priestoroch Historickej radnice zástupcov zamestnancov koncernu RWE Energy (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk), ktorého súčaťou je aj spoločnosť Východoslovenská Energetika a.s. Košice. Slávnostné prijatie sa uskutočnilo pri príležitosti zasadnutia Výboru medzinárodnej zamestnaneckej rady Európskeho Fóra koncernu RWE v našom meste. Na zasadnutí výboru sa v Košiciach sa zúčastnili zástupcovia zamestnancov z Holandska, Poľska, Českej republiky, Maďarska, Rakúska, Nemecka a Slovenska.

František Knapík vo svojom príhovore ocenil dobré vzťahy medzi mestom Košice a spoločnosťou Východoslovenská Energetika a zdôraznil, že „význam tohto partnerstva sa v konkrétnych podmienkach potvrdil počas uplynulých dní. Myslím, že každý občan nášho mesta si uvedomil, že zásobovanie všetkými druhmi energie má priamy vplyv na kvalitu jeho života. Aj napriek tomu, že hlavnou témou posledných udalostí bol zemný plyn, najväčší význam mala kontinuita v dodávkach elektrickej energie. Po tejto veľmi aktuálnej skúsenosti sa zvýraznila hodnota partnerstva s Východoslovenskou Energetikou. Dovoľte mi aj touto cestou poďakovať sa vedeniu a všetkým zamestnancom Východoslovenskej Energetiky za ústretovosť a ochotu pomôcť občanom Košíc." Primátor mesta potom prítomných hostí stručne oboznámil s niektorými historickými míľnikmi v dejinách mesta a zo súčasnosti vyzdvihol projekt Európske hlavné mesto kultúry 2013. Zároveň pripomenul aj podporu VSE v niektorých podujatiach mesta. Na záver zablahoželal predstaviteľom koncernu RWE k 110. výročiu založenia spoločnosti, ktoré oslávili vlani a k 80. výročiu vzniku VSE, ktoré uplynulo v nedávnych januárových dňoch.

Za hostí vystúpil Radoslav Haluška, člen predstavenstva VSE, ktorý sa poďakoval za doterajšiu spoluprácu a v krátkosti načrtol zameranie a aktuálne úspechy spoločnosti aj koncernu. Vyjadril aj záujem VSE pokračovať v dobrej spolupráci s mestom.

Prijatie sa skončilo podpisom hostí do kroniky mesta a malým občerstvením.


foto: Marián Šangala