Prejsť na obsah

Duda s Lobotkom a Škriniarom vypredali KFA!

Športoví fanúšikovia v metropole východu môžu mať záver tohto týždňa ochutený nezabudnuteľným futbalovým zážitkom. V Košickej futbalovej aréne (KFA) privíta v nedeľu o 18.00 hod. naše reprezentačné áčko v zápase C-divízie Ligy národov nevyspytateľný Azerbajdžan.

Lístky na zápas sú oficiálne vypredané, avšak zajtra sa ešte do predaja uvoľní zhruba 300 vstupeniek z nevyzdvihnutých rezervácií: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/uefa-liga-narodov-slovensko-azerbajdzan-2024-09-08/ 

Naposledy mali košickú pečať Majoroš, Sovič, Špilár a Zvara

Slovenská futbalová reprezentácia sa do Košíc vracia po dlhých 26 rokoch. Naposledy tu hrala symbolicky s rovnakým súperom 7. septembra 1998, keď na štadióne Lokomotívy v Čermeli porazila futbalistov spod Kaukazu 3:0 po rovnakom polčasovom výsledku. Tento zápas mal aj výraznú košickú hráčsku stopu, keďže si v ňom v reprezentačnom drese zahrali pod vedením trénera Jozefa Jankecha aj odchovanci košického futbalu Jozef Majoroš zo ZŤS (VSS) a Miroslav Sovič z Lokomotívy. Zároveň v drese vtedajšieho 1. FC Košice pôsobili ďalší naši reprezentanti Vladislav Zvara a Marek Špilár, ktorí sa objavili na ihrisku v Čermeli.

Reprezentačný tréner Francesco Calzona tentoraz privedie do Košíc výber na čele s hviezdnymi menami ako je napr. Stanislav Lobotka, Milan Škriniar, Dávid Hancko, Lukáš Haraslín, Martin Dúbravka alebo Ondrej Duda z talianskeho Hellasu Verona. Tento rodák zo Sniny a bývalý hráč MFK Košice patrí už takmer dva roky medzi akcionárov FC Košice, ktorí svoje zápasy takisto hrajú v KFA.

Fanúšikom v metropole východu je dobre známy aj odchovanec MFK Košice Marek Rodák. Náš reprezentačný brankár prestúpil po skončení uplynulej sezóny z tímu anglickej Premier league FC Fulham do saudskoarabského FC Al-Ettifaq, kde ho trénuje legendárny Steven Gerrard. 

Primátor verí, že vypredané hľadisko vyburcuje našich k víťazstvu

Košický primátor Jaroslav Polaček (nezávislý) bude aj tentoraz držať palce našim chlapcom. Zdôraznil, že za necelých 7 týždňov majú košickí futbaloví fanúšikovia po AS Rím, Viktorii Plzeň a Betise Sevilla možnosť zhliadnuť ďalšie atraktívne futbalové predstavenie tentoraz s našimi "sokolmi" v najcennejšom drese.

„Som poctený, že práve naša novopostavená Košická futbalová aréna môže premiérovo privítať naše seniorské áčko aj s dvoma reprezentantmi, ktorí sa do veľkého futbalu dostali cez Košice. Plním tým aj svoj sľub spred 5 rokov, ktorý som dal Košičanom ešte na začiatku výstavby KFA. Naše úsilie a príkladná spolupráca s vedením Slovenského futbalového zväzu na čele s pánom prezidentom Kováčikom vyústila do tohto zápasu. Ten je síce prvý pre naše áčko, no určite nie posledný na našom krásnom štadióne. Stretnutie s Azerbajdžanom môžeme pokojne označiť za zápas roka v KFA. Je úžasné, že budeme mať vypredaný štadión. Verím, že naši vďační diváci vyburcujú slovenskú reprezentáciu ku kvalitnému výkonu s víťaznou bodkou,“ uviedol.

Prezident Kováčik sa teší na dvojitú premiéru

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik je častým hosťom v KFA. Inak tomu nebude ani v nedeľu v zápase proti Azerbajdžanu, na ktorý sa už teraz veľmi teší.

“Košice si zaslúžia, aby sa na ňom predstavilo naše reprezentačné áčko. Je to nielen kvôli svojej slávnej futbalovej histórii, ale aj vďaka tomu, že v krásnej novovybudovanej KFA si už odskúšali ako chutí skvelý futbal nielen na ligovej, ale aj medzinárodnej klubovej úrovni a taktiež aj v nezabudnuteľnom finále Slovnaft cupu. Tím Francesca Calzonu absolvuje premiéru na novom košickom štadióne na domácej pôde premiérovo v nových reprezentačných dresoch. Prajme si, aby obe premiéry dopadli úspešne a priniesli radosť všetkým fanúšikom, o ktorých nepochybujem, že vytvoria skvelú atmosféru.” 

Šéf KFA je hrdý a šťastný na to, čo sa im podarilo

Generálny manažér Košickej futbalovej arény Peter Schmiedl takisto s nadšením privítal „pridelenie“ reprezentačného zápasu po 26 rokoch do Košíc.

„Je to obrovské zadosťučinenie práce celého kolektívu a je to výsledkom takého mixu manažérskej práce, poskytovania naozaj dobrých a komplexných služieb, výborných referencií, ale aj šikovnosti na diplomatickom poli. Naposledy, keď hrala slovenská reprezentácia v Košiciach, som mal čerstvých 15 rokov a dnes môžem byť súčasťou tímu, ktorý si nielen plní sny, ale zároveň s obrovskou pokorou vníma záväzok, ktorý takéto podujatie na najvyššej úrovni prináša. Osobne som veľmi hrdý a šťastný ako napreduje a kam smeruje KFA a ako pomáha vrátiť najvyššiu úroveň futbalu nielen do Košíc, ale aj na východ Slovenska.“