Prejsť na obsah

Dopravný podnik začína v utorok prieskum

V utorok 3. marca začne Dopravný podnik mesta Košice realizovať rozsiahly dopravný prieskum. Približne 40 až 50 pracovníkov DPMK bude v priebehu utorka, stredy a štvrtka v čase od 5.00 hod. – 20.00 hod. monitorovať najfrekventovanejšie miesta a najfrekventovanejšie spoje.
„Podľa odborne spracovanej metodiky si budú naši pracovníci zapisovať údaje o naplnenosti vozidiel cestujúcimi, zaznamenajú si samozrejme údaje o vozidle a presné časy odchodov jednotlivých spojov," informoval riaditeľ DPMK a. s. Košice Michal Tkáč, ktorý sa osobne zúčastní na prieskume 3. marca o 10.30 v lokalite pri Novej nemocnici. Vzhľadom na to, že tento prieskum využije mesto aj v rámci realizácie systému integrovanej dopravy, zúčastní sa na ňom tiež splnomocnenec primátora mesta Košice pre integrovaný dopravný systém Ing. Ján Šarák.

Prieskum sa bude realizovať v rovnakých dňoch aj na budúci týždeň, sobotu (od 8.00 – 13.00 hod.) a v nedeľu (od 13.00 hod. – 18.00 hod.) Prvé pilotné merania sa realizovali už predminulý víkend. Výsledky prieskumu budú spracované v priebehu apríla a umožnia DPMK získať reálne údaje o cestovaní mestskom hromadnou dopravou. "To nám pomôže pri realizácii takých opatrení a úprav linkového vedenia, aby cestovanie v Košiciach bolo bezpečné, kvalitné a efektívne," uviedol generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

Po rozsiahlom dopravnom prieskume bude nasledovať aj dopravno – sociologická časť, ktorej cieľom je získať informácie o spokojnosti cestujúcich s kvalitou poskytovaných služieb, kultúrou cestovania, rýchlosťou prepravy, ústretovosťou vodičov, či prístupom revízorov pri realizovaných kontrolách. „Dopravný prieskum, ktorý sa začína v utorok, nebude nijako zaťažovať cestujúcu verejnosť. Pri sociologickom dotazníku však budeme potrebovať, aby sa čo najviac ľudí zapojilo do prieskumu," dodal M. Tkáč.

DPMK vopred ďakuje všetkým cestujúcim za pomoc a súčinnosť pri zbere údajov, ktoré mu umožnia získať objektívne informácie.


Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
murova@dpmk.sk