Prejsť na obsah

Dopravná nehoda električky na sídlisku Nad Jazerom

Dopravná nehoda električky na sídlisku Nad Jazerom

Na sídlisku Nad Jazerom v Košiciach došlo dnes krátko popoludní k vážnej dopravnej nehode. Podľa predbežných informácií z dispečingu Dopravného podniku mesta Košice a. s. (DPMK) nehodu zapríčinil vodič Avie, ktorý nedal prednosť prichádzajúcej električke. Prednú časť súpravy následne vykoľajilo, pričom narazila do dvoch stĺpov elektrického vedenia.

Ako uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová: „v ich zariadení bolo ošetrených celkovo 14 pacientov po dopravnej nehode, z toho 7 v traumatologickej ambulancii na Triede SNP a 7 na Klinike úrazovej chirurgie na Rastislavovej ulici. Väčšinou sa jednalo o ľahšie úrazy – drobné zlomeniny, odreniny, tržné rany a podvrtnutia krčnej chrbtice. Hospitalizované boli tri pacientky, z ktorých dve utrpeli závažnejšie zranenia - jedna mala úraz brucha s poranením vnútorných orgánov a jej stav je vážny, druhá pomliaždenie hrudníka a chrbta. Ďalšia žena s poranením hlavy bola prijatá na pozorovanie." O celú situáciu a zdravotný stav cestujúcich sa zaujímal primátor mesta Košice František Knapík: „Chcel by som sa poďakovať predovšetkým rýchlej zdravotníckej službe za okamžitú pomoc pri zásahu."

V dôsledku dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov bola električková doprava na sídlisku odstavená. Nahradili ju autobusy, ktoré premávajú od VSS. Vzhľadom na závažnosť situácie sa električkovú dopravu Nad Jazerom podarilo obnoviť až vo večerných hodinách. Postup prác pri odstraňovaní následkov nehody osobne preveril na mieste nehody generálny riaditeľ DPMK a. s. Košice Michal Tkáč.