Prejsť na obsah

Dobrovoľníci z magistrátu a mestských podnikov vynovili detské ihriská

Zamestnanci Magistrátu mesta Košice a košických mestských podnikov sa aj tohto roku zapojili do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku i v Európe „Naše Mesto 2014". Dnes spoločne zrenovovali 19 detských ihrísk v 6 košických mestských častiach.

Na natieranie kovových či drevených častí detských preliezačiek, hojdačiek, lavičiek, oplotení a iných častí ihrísk, ktoré spravuje Správa mestskej zelene v Košiciach a slúžia pre malých Košičanov, sa prihlásilo celkovo viac ako 160 ľudí pracujúcich v 22 mestských podnikoch a na oddeleniach či referátoch Magistrátu mesta Košice.

Primátor odštartoval dobrovoľnícku aktivitu mesta Košice netradične. Pred odchodom na ihriská zaželal všetko najlepšie do ďalšieho života a odovzdal krásnu kyticu kvetov pani Viere Hiriakovej z Knižnice pre deti a mládež. Tá dnes oslávila okrúhle životné jubileum, no napriek tomu sa rozhodla tento deň stráviť na dobrovoľníckej akcii spolu s kolegami. „Som hrdý na všetkých zamestnancov magistrátu i košických mestských podnikov," uviedol primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý v rámci podujatia s mottom: Postavme naše mesto na nohy!, tiež priložil ruku k dielu. „Ukazujú Košičanom, že vedia pracovať nielen pri kancelárskom stole, ale neboja sa ani práce v teréne a na tom, ako bude vyzerať naše mesto, im naozaj záleží."

Dobrovoľníci, vrátane viceprimátorov mesta Renáty Lenátovej a Jána Jakubova, obnovili za tri hodiny (11.00 - 14.00 hod.) detské ihriská v košických mestských častiach Západ (Markušová 5 – 7, Ružová 50, Trebišovská 3 – 5, Rožňavská 14 – 16, Humenská), Staré mesto (Kuzmányho 13, Vojenská 10, Zádielska, dvor Zimná-Jesenná-Jilemnického-Jarná), Sever (Hlinkova 32-38, Palkovičova – dvor, Skautská 1-4), Juh (Krakovská 14-15, Železníky – stred), Nad Jazerom (Ždiarska – Sputniková, Nám. Kozmonautov – Gagarinovo námestie) a Dargovských Hrdinov (Adlerova 6, Clementisova 10, Krosnianska 75).

Čerstvými nátermi sa zaskvelo napríklad 50 lavičiek, 32 preliezačiek, 22 hojdačiek, 7 oplotení, 4 kolotoče a iné herné prvky. Na to všetko potrebovali dobrovoľníci 270 litrov farieb, 210 kusov brúsneho papiera, 143 štetcov, rovnaký počet pracovných rukavíc a 47 drôtených kief.