Prejsť na obsah

Dnešný kontrolný deň pred MS v hokeji sa zameral na trasu od Steel Arény, cez Kulturpark až na železničnú stanicu

Primátor mesta Jaroslav Polaček, viceprimátor Marcel Gibóda (obaja nezávislí), riaditeľ magistrátu Marcel Čop, zástupcovia Správy mestskej zelene v Košiciach, DPMK, košickej mestskej polície a ďalší zainteresovaní absolvovali dnes popoludní ďalší zo série pravidelných kontrolných dní pred MS v hokeji. 

Jeho cieľom bolo okrem iného zistiť ako boli splnené úlohy, ktoré v súvislosti s chýbajúcou či zdevastovanou zeleňou v meste, rozbitými chodníkmi a ďalšími nedostatkami, uložil primátor počas predchádzajúcich kontrolných dní. Pozitívom je, že tieto úlohy sú splnené alebo sú v štádiu riešenia. 

Účastníci kontrolného dňa si najprv prešli okolie Steel Arény, kde sa zaujímali aj o to, ako to bude s parkovaním počas hokejového šampionátu v Parkovacom dome pri Steel Aréne, resp. na parkovisku za ním. Následne išli po Žižkovej, Kukučínovej ku Kulturparku, kde má byť Fanzona pre zhruba 9 000 hokejových fanúšikov. Odtiaľ po Zborovskej na Štúrovu ulicu a cez Námestie osloboditeľov až na Staničné námestie. 

Ako uviedol primátor po skončení kontrolného dňa, jeho cieľom bolo aj odhaliť nedostatky, ktoré na mape nevidno. Najčastejšími nedostatkami boli podľa jeho slov zanedbaná zeleň, či mnohé priestory, ktoré je potrebné upratať alebo vyčistiť. Viacerí vlastníci ošarpaných budov v meste boli vyzvaní, aby si ich dali do poriadku, s niektorými sa vedenie mesta už stretlo aj osobne. Ďalších vlastníkov mesto vyzýva a snaží sa s nimi skontaktovať, aby dali verejný priestor okolo svojich budov do uspokojivého stavu.       

„Postupne prechádzame všetky trasy, po ktorých sa budú pohybovať nielen fanúšikovia, ale aj obyvatelia nášho mesta po tom ako navštívia Steel Arénu, prípadne fanzónu v Kulturparku. Z tohto dôvodu si prechádzame každú jednu trasu, a postupne odstraňujeme nedostatky.  Potrebujeme reálne vidieť priestor, chyby. Niečo možno natrieme, niečo odstránime, snažíme sa dbať na to  aby sme zrekultivovali množstvo zelene a urobili tie priestory príťažlivé pre všetkých. Aj na základe toho, čo sme dnes videli, môžem povedať, že ešte v priebehu apríla začnú verejnosti slúžiť aj v súčasnosti rekonštruované autobusové zastávky,“ zhodnotil kontrolný deň primátor.