Prejsť na obsah

Detské jasle z Jesennej sa presťahujú

V záujme efektívneho využívania majetku mesta Košice pristúpilo oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice k preventívnym opatreniam zameraným na zmienenie dopadov krízy v oblasti poskytovania služieb rodičom s malými deťmi do 3 rokov, ktoré navštevujú Detské jasle zriadené mestom.

Z tohto dôvodu sa pripravuje presťahovanie Detských jaslí (DJ) na Jesennej ulici č. 12 v Starom Meste do priestorov dvoch materských škôl, v ktorých už v minulosti boli prevádzkované detské jasle. Pôvodné DJ tvoria dve oddelenia, pričom jedno oddelenie jaslí sa presunie do budovy MŠ Muškátová 7 v mestskej časti (MČ) Košice - Západ a druhé do objektu MŠ Miškovecká 20 v MČ - Juh.

,,Detské jasle navštevujú deti od 1 do 3 rokov a v súčasnosti je do nich prihlásených 35 detí. Z pôvodných jaslí budú deti umiestnené podľa rozpisu vedúcej detských jaslí a po vzájomnej dohode s rodičmi týchto detí. Zamestnanci pôvodných detských jaslí budú rozdelení na uvedené dve pracoviská, teda personálne obsadenie ostáva bezo zmeny. Bližšie informácie o sťahovaní rodičia získajú u vedúcej jaslí," uviedla vedúca oddelenia školstva Helena Jeníková.

„Mesto týmto opatrením sleduje zlepšenie služieb v oblasti starostlivosti o najmenšie deti. Aj v čase krízy budeme z rozpočtu mesta financovať prevádzku detských jaslí, keďže si uvedomujeme potrebu tejto služby v našom meste," vyjadril sa námestník primátora Marek Vargovčák, ktorý má v pôsobnosti oblasť školstva.

Termín sťahovania závisí od ukončenia realizácie potrebných úprav nových priestorov jaslí predovšetkým z hľadiska hygienických požiadaviek tak, aby v nich mohla prebiehať riadna prevádzka. O ďalšom využití uvoľnených priestorov na Jesennej ulici č. 12 budú predstavitelia mesta rokovať so zástupcami MČ Staré mesto a spoločenstvom vlastníkov bytov.