Prejsť na obsah

Detské ihrisko Anička bude mať nového prevádzkovateľa

Magistrát navrhuje, aby mesto Košice dlhodobo prenajalo areál detského ihriska Anička novému prevádzkovateľovi. Ten by ho súkromnými investíciami zatraktívnil na športovo-rekreačné aktivity pre širokú verejnosť.

Radnica odporúča výber nového nájomcu tohto areálu vo vlastníctve mesta formou obchodnej verejnej súťaže. Tento návrh, spolu s nájomnými podmienkami, má v decembri prerokovať mestská rada a následne má definitívne rozhodnúť mestské zastupiteľstvo. Doterajší 15-ročný nájomný vzťah na dobu určitú so súčasným prevádzkovateľom areálu končí k 31. 12. 2009.

„Chceme, aby aj nový nájomca naďalej využíval areál detského ihriska Anička na športovo-rekreačné účely. Požadujeme, aby nový prevádzkovateľ areál vlastnými investíciami zveľadil a zatraktívnil pre obyvateľov i návštevníkov nášho mesta a pre rodiny, ktoré so svojimi deťmi hľadajú aktívny oddych v príjemnom zelenom prostredí obľúbenej rekreačnej lokality. Zároveň však očakávame, že cenou vstupného ostane areál aj naďalej dostupný pre širokú verejnosť," uviedol viceprimátor mesta Košice Mikuláš Čečko.

„Máme záujem, aby existujúce golfové ihrisko prevádzkoval aj nový nájomca, pričom na rozdiel od doterajšej sezónnej prevádzky preferujeme celoročné využitie areálu. Ten je síce udržiavaný, avšak detské ihrisko v súčasnosti nespĺňa požiadavky európskych noriem. To sa má zmeniť práve vďaka súkromným investíciám nového prevádzkovateľa, ktorý by si ich mohol započítať proti nájomnému. To je náš návrh, o všetkom rozhodne mestské zastupiteľstvo," doplnil námestník primátora Mikuláš Čečko.

Oplotený areál detského ihriska Anička dnes pozostáva z bufetu, vrátnice, golfového ihriska a pieskovísk, pričom v objekte boli zrealizované vonkajšie úpravy ako vodovodná a kanalizačná prípojka, chodníky, detské preliezky, kryté a nekryté odbytové plochy a oplotenie. Nehnuteľnosti boli doteraz prenajaté za účelom športovo – rekreačného využívania, rekonštrukcie a opravy existujúceho detského ihriska. Areál by mohol mať nového nájomcu začiatkom budúceho roka.