Prejsť na obsah

Deti z Ukrajiny zažili v košickom prímestskom tábore veľa dobrodružstiev

Návštevu Vlastivedného múzea v Trebišove, Aquaparku Delňa Prešov, výstup na košickú vyhliadkovú vežu, jazdu na traktore v košickom mestskom parku a množstvo ďalších dobrodružstiev zažili deti z Ukrajiny, ktoré po piatich nádherných a nezabudnuteľných dňoch strávených v Košiciach odcestovali minulý týždeň domov.

Mesto Košice pozvalo do medzinárodného detského prímestského tábora PRIMA BANDA 10 detí z Ukrajiny vo veku 10 – 12 rokov aj preto, aby zabudli na utrpenie a hrôzy vojny v ich domovine, keďže niektoré z detí prišli v ozbrojenom konflikte o jedného z rodičov.

Medzinárodný tábor bol pilotným projektom, Mesto Košice hradilo ukrajinským deťom celý pobyt, vrátane výletov, ubytovania a stravy. Malí hostia v našom meste zažili množstvo zábavy spolu s 25 deťmi z Košíc. Aj posledný deň tábora bol pre ukrajinské deti veľmi zaujímavý. V košickom Kulturparku sa stretli s primátorom mesta Košice Richardom Rašim, ktorý im priniesol množstvo darčekov, všetky s logom metropoly východu a naprázdno neodišli ani košické deti.