Prejsť na obsah

Desiata Vianočná burza kníh pre choré deti

Knižnica pre mládež mesta Košice a jej pobočka Nezábudka na Poľovníckej ulici 8, ktorá špecializuje svoje služby pre hendikepované deti, pripravili rovnako ako po iné roky aj tohto roku Vianočnú burzu kníh pre choré deti.

„Už desiata Vianočná burza kníh v poradí sa uskutoční v piatok 11. decembra od 9.00 hod. vo vstupnej hale poliklinickej časti Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Na predaj ponúkneme 150 rôznych vyradených detských kníh. Choré a hospitalizované deti v tejto nemocnici si ich budú môcť zadovážiť za symbolickú cenu 20 a 40 centov. Kniha je vhodný darček pre deti pod stromček, zakúpiť ju ratolestiam môžu aj rodičia hospitalizovaných detí. V uplynulom roku sme na burze predali 154 zväzkov kníh v hodnote 40 eur. Získané financie z burzy boli použité na nákup nového knižného fondu knižnice," informovala nás vedúca útvaru odborných činností Knižnice pre mládež mesta Košice Terézia Damková.

Mestská knižnica poskytuje svoje služby na celom území mesta Košice. „Sieť našich mimoškolských pobočiek i integrovaných školských knižníc sa nachádza na území celého mesta. O naše služby majú záujem deti predškolského veku, žiaci základných škôl, hendikepovaní deti i choré deti umiestnené v nemocniciach, pedagógovia, knihovníci i ostatní záujemcovia o detskú knihu. Náš knižný fond aktuálne tvorí asi 230 000 zväzkov. Knižnicu ročne navštívi okolo 130 000 používateľov," uzavrela Terézia Damková.