Prejsť na obsah

Ďalšia košická škola prešla rekonštrukciou

Viceprimátorka Renáta Lenártová  sa spoločne s vedúcou oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice, Máriou Kavečanskou a ďalšími hosťami sa včera  zúčastnili slávnostného odovzdávania nových okien na ZŠ Belehradská.

Začiatkom októbra v roku 2013 bol v Košiciach na výjazdovom rokovaní vlády prerokovaný a schválený materiál pod názvom Analýza sociálno-ekonomickej situácie mesta Košice a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti. Mesto Košice dostalo pre 21 škôl 1 384 500 eur. Peniaze boli určené na opravy budov, bazénov, nákup hudobných nástrojov a výstavbu športových ihrísk. Finančnými prostriedkami sa pomohlo dvadsaťjeden školám v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.

Po mnohých zrealizovaných opravách a rekonštrukciách prišli na rad aj okná na ZŠ Belehradská 21 a to v počte 600.

Hostia spoločne predstaviteľmi školy absolvovali prehliadku školy a v multimediálnej učebni si pozreli i prezentáciu výmeny okien spomínaného objektu. „Som veľmi rada, že sa nám podarilo získať potrebné finančné prostriedky a vymeniť na škole všetky okná. Išlo o druhú najväčšiu investíciu z vyčlenených financií pre školstvo z Úradu vlády. Verím, že budú dlhé roky slúžiť našim žiakom," uviedla viceprimátorka Renáta Lenártová.