Prejsť na obsah

Chrípka už zatvorila 18 základných a materských škôl v meste

Mesto Košice oznamuje, že kvôli zvýšenému výskytu chrípky sme na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) a po dohode s riaditeľmi základných a materských škôl museli pristúpiť k dočasnému prerušeniu ich prevádzky.

Od utorka sú kvôli chrípke zatvorené základné školy (ZŠ) na Janigovej a Hroncovej ulici. Od stredy 29. januára sa k nim pridala aj ZŠ Ľ. Fullu na Maurerovej 21 a ZŠ Drábova. Vo všetkých školách budú chrípkové prázdniny trvať až do 31. januára 2020.

Chrípkové prázdniny majú od stredy 29. januára aj žiaci v materských školách Trebišovská 11, Kežmarská 46, Elokované pracovisko Lorinčík 15, Boženy Němcovej 4, Budapeštianska 1 a Turgenevova 38. Už v utorok 28. januára nešli do škôlky ani žiaci z MŠ Jaltská 33, na ktorej je takisto z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných ochorení prerušená prevádzka.  

V štvrtok a piatok nepôjdu z rovnakého dôvodu do svojich škôl ani žiaci ZŠ Starozagorská 8 a ZŠ Družicová 4. Od štvrtka 30. januára až do 3. februára si od plnenia svojej predškolskej dochádzky oddýchnu aj škôlkári z MŠ Ipeľská 10, MŠ Nešporova 28, MŠ Hrebendova 5, MŠ Azovská 1 a MŠ Ovručská 14

Chrípkové prázdniny sa vyhlasujú vtedy, ak chorobnosť žiakov prevýši 30 percent. V takom prípade zvyčajne hygienici z RÚVZ odporúčajú zatvoriť základnú, resp. materskú školu na nevyhnutnú dobu po dobu 3 až 4 dni. Vzhľadom na vývoj situácie sa dá očakávať, že počet dočasne zatvorených škôl v našom meste bude v najbližších dňoch narastať.