Prejsť na obsah

Celomestský metodický deň - MD 2009

Metodický úsek Strediska služieb škole v spolupráci s Oddelením školstva Magistrátu mesta Košice pripravil na piatok 30. januára 2009 pre pedagógov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice Celomestský metodický deň - MD 2009. Počas polročných prázdnin namiesto žiakov zasadnú do školských lavíc samotní učitelia a vychovávateľky.
Vychádzajúc zo skúseností podobného prvého minuloročného podujatia, pozvali organizátori na metododický deň dovedna 83 lektorov z vysokých škôl, metodicko-pedagogického centra, centier pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, centier voľného času i ďalších z radov učiteľov a metodikov. Svoje priestory pre MD 2009 sprístupní 27 organizácií a škôl mesta Košice vrátane ZOO v Kavečanoch, Divadla Smer i Historickej radnice. Najpočetnejšiu skupinu v rámci MD 2009 budú tvoriť vychovávateľky školských klubov detí pri základných školách, ktorých časť absolvuje inštruktáž k plaveckému výcviku žiakov na ZŠ Tomášikova 31 a väčšia časť tvorivé dielne v CVČ Technik na Orgovánovej 5. O ďalšie vzdelávanie učiteľov na 1. stupni ZŠ, ktorí tvoria takmer polovicu všetkých účastníkov, sa v pedagogicko-psychologickej oblasti a vo viacerých predmetoch postará 21 lektorov.

Pre riaditeľov ZŠ a ich zástupcov, výchovných poradcov a učiteľov technickej výchovy je pripravený osobitný program na 6. februára 2009.