Prejsť na obsah

Burza práce ponúka šancu tisíckam Košičanov

Košický Spoločenský pavilón sa na dva dni stal miestom, kde môžu nezamestnaní začať odznova. Burzu práce s výstižným sloganom "Chyť sa príležitosti" tu včera dopoludnia otvoril minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

Na burze práce, ktorú organizovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) ponúkalo včera i dnes prácu 62 zamestnávateľov z východoslovenského regiónu s ponukou viac ako 9000 reálnych pracovných miest. Z toho slovenskí zamestnávatelia ponúkli 5315 pracovných miest a zahraniční 454 voľných miest.

Ponuka bude skutočne pestrá, nové pracovné príležitosti a poradenstvo pre oblasť slovenského a európskeho trhu práce ponúknu i poskytovatelia neštátnych služieb zamestnanosti a európski partneri verejných služieb zamestnanosti. Na burzách práce sa veľkému záujmu tešia i vzdelávacie agentúry, vďaka ktorým majú uchádzači možnosť vyskúšať si svoje jazykové zručnosti a počítačové zručnosti, či otestovať osobnostné kompetencie. Na základe výsledkov im pracovníci agentúry poskytnú poradenstvo a možnosť doplniť si kvalifikáciu a potrebné znalosti.

Podporiť nezamestnaných v hľadaní práce prišiel okrem ministra Richtera i primátor Košíc Richard Raši. „V Košiciach vítame každé podujatie, ktoré vedie k vytvoreniu nových pracovných príležitostí a k zamestnaniu ľudí bez práce. Pre každé mesto je dôležité, aby ľudia, ktorí sa tu narodili tu ostali aj žiť. Preto je víziou mesta, aby sa stali Košice mestom pre všetkých na celý život a to je podmienené i pracovnými príležitosťami," uviedol primátor a zároveň poprial uchádzačom veľa šťastia pri hľadaní práce, „verím, že burza vám ponúkne mnoho zaujímavých voľných pracovných miest a nových príležitostí, takže bude z čoho vyberať, zorientovať sa a správne sa rozhodnúť."

Burzu práce okrem nezamestnaných navštevuje i mladá generácia zatiaľ nerozhodnutých študentov, ktorí majú možnosť zoznámiť sa s potenciálnymi zamestnávateľmi a ľahšie sa zorientovať v problematike trhu práce.