Prejsť na obsah

BUBO bál prilákal do Košíc cestovateľov i milovníkov exotiky

Cestovateľský festival BUBO bál Košice 2014, ktorý sa v sobotu 14. júna konal pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho, ponúkol svojim účastníkom v priestoroch Kasárne/Kulturpark unikátny program.
Okrem výstavy profesionálnych fotografov, alebo premietania filmov o najnovších exotických cestách plných zážitkov sa návštevníci festivalu zúčastnili aj na krste knihy „Netopierí muž", od azda najznámejšieho nórskeho autora, Jo Nesbo. Na podujatí sa stretli cestovateľské osobnosti, profesionálni sprievodcovia a milovníci všetkého čo „zaváňa" exotikou.
"Festival prezentuje veľa zaujímavého, ale musím povedať, že i naše mesto sa čoraz viac dostáva do povedomia ľudí žijúcich v mnohých krajinách sveta," prihovoril sa účastníkom festivalu primátor mesta Richard Raši. „Dokazujú to tisícky turistov, ktorí naše mesto navštívili minulý rok, kedy boli Košice Európskym hlavným mestom kultúry 2013. Mňa osobne potešilo najmä to, keď americký internetový magazín pre cestovateľov Budget Travel zaradil Slovensko medzi desať najlepších turistických destinácií práve na rok 2013 a odporučil mesto Košice ako jedno z tých, ktoré určite treba navštíviť."
Súčasťou festivalového programu bolo množstvo sprievodných aktivít, cestovateľské poradenstvo i diskusie na aktuálne témy zo sveta v čitárni s tulivakmi, čiže vakmi na sedenie. Festival bol výnimočný aj tým, že naň do Košíc pricestovali z celého sveta tzv. BUBO-sprievodcovia, ktorí precestovali a takpovediac podrobne zmapovali, vyše 144 krajín. Vďaka "Live cooking show" si v spolupráci s Koshi Sushi a ochutnávke ázijských špecialít prišli aj gurmáni.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento národný projekt EHMK - Košice 2013 je implementovaný v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi 7 „Európske hlavné mesto kultúry - Košice 2013" Regionálneho operačného programu a je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 80% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF: Investícia do vašej budúcnosti) a vo výške 10% zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií na www.ropka.sk, www.mpsr.sk, www.culture.gov.sk