Prejsť na obsah

BIKE & TOUR 2014

Dostať ľudí späť do sedla, ukázať im, že cestovať sa dá aj inak ako autom, dovolenka na dvoch kolesách môže byť skvelá zábava pre celú rodinu a podporiť iniciatívy smerujúce k skvalitňovaniu cyklistickej infraštruktúry v meste i mimo neho. To je hlavná myšlienka organizátorov BIKE & TOUR 2014, ambiciózneho a na Slovensku premiérového podujatia na podporu cykloturizmu i mestskej cyklistiky. Partnerom tohto jedinečného podujatia je Mesto Košice aj za aktívnej účasti samotného primátora mesta pána Richarda Rašiho.

Trojdňový program nabitý všetkým čo sa dvoch kolies týka, dve mestá symbolicky spojené v jedno a netradičné vyvrcholenie v podobe spoločnej cyklojazdy po uzavretej diaľnici D1, aj o tom bude ŠKODA BIKE & TOUR 2014.

Program podujatia je rozdelený do troch hlavných pilierov. Námestie pred OC Aupark sa v termíne 5. - 7. jún 2014 zmení na jedinečné EXPO prezentujúce renomované cyklistické značky, podujatia, „bike friendly" rekreačné zariadenia, cyklistické dovolenky, servisné služby a iné. Odbornú časť podujatia zastrešíme v priestoroch Kasární Kulturpark, kde sa 6. júna 2014 za účasti národného cyklo – koordinátora Petra Kľučku, zástupcov mesta Košice, tretieho sektora i zahraničných hostí uskutoční medzinárodný workshop BIKE & CITY na tému cyklistickej dopravy v meste. Záverečný deň podujatia prinesie unikátny zážitok z cyklojazdy po uzavretej diaľnici D1 medzi mestami Košice a Prešov. Cieľom je spojiť maximálny počet cyklistov v jeden deň a spoločnou jazdou apelovať na fakt , že tejto aglomerácii stále chýba infraštruktúra, ktorá by ľuďom umožnila návštevu druhého mesta aj na bicykli. Po odštartovaní novej tradície sa bude jednať o temer svetový unikát, diaľnicu pravidelne pre cyklistov uzatvárajú podľa dostupných informácií jedine v Chicagu (Illinois, USA).

Všetky informácie a projekte a online registráciu na cyklojazdu nájdete na www.bikeandtour.sk

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento národný projekt EHMK - Košice 2013 je implementovaný v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi 7 „Európske hlavné mesto kultúry - Košice 2013“ Regionálneho operačného programu a je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 80% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF: Investícia do vašej budúcnosti) a vo výške 10% zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií na www.ropka.sk, www.mpsr.sk, www.culture.gov.sk