Prejsť na obsah

Bicykle zaplavili cestu medzi Košicami a Prešovom

Sobota sa v Košiciach i Prešove niesla v znamení cyklistiky. Bola vyvrcholením 1. ročníka športového podujatia Bike & Tour, prebiehajúceho na diaľnici medzi obomi mestami. Do podujatia sa aktívne zapojili aj primátori, z Košíc Richard Raši a z Prešova Pavel Hagyari. 

Viac ako 630 fanúšikov bicyklovania sa v sobotu doobeda zhromaždilo pred košickým OC Aupark, pričom prevahu mali muži pred zvyškom štartového poľa. Po hromadnom prechode centrom mesta sa pelotón roztrhal pri stúpaní na Zelený dvor, no napokon všetci dorazili na čerpaciu stanicu pri obci Janovík. V tom času vyrazili štyri stovky cyklistov aj z centra Prešova, aby sa zakrátko všetci stretli v strede trasy, na čerpacej stanici pri obci Janovík.Tam aktívny oddych a radosť z pohybu doplnila unikátna svadba. Účastníci na vlastné oči videli zaujímavý svadobný obrad Košičanov Moniky a Laca a pred približne tisíckou hostí boli svadobnými svedkami práve primátori oboch miest.

Organizátori podujatia následne vyžrebovali v tombole po jednom cyklistovi z Košíc i Prešova a dopriali im ako cenu cestu na Tour de France. Tá v tomto roku štartuje netradične na Britských ostrovoch. Nakoniec sa cyklisti vydali na spiatočnú cestu a po návrate do bodu štartu si sľúbili, že o rok sa stretnú znova.