Prejsť na obsah

Akciu „September – mesiac bezpečnosti cestnej premávky“ hodnotia vysoko pozitívne

bolo jedným z cieľov akcie „September – mesiac bezpečnosti cestnej premávky", ktorú realizovali príslušníci Mestskej polície v Košiciach v uplynulom mesiaci. Na realizácii bezpečnostných a preventívnych aktivít sa celkovo zúčastnilo 112 príslušníkov MsP, ktorí spolu odpracovali 263,5 hodín. „Akciu hodnotíme vysoko pozitívne," povedal Milan Dvorožňák, náčelník MsP a dodal: „v hodnotenom čase na úseku dopravy sme riešili spolu 1519 prípadov porušenia priestupkov. Z toho sme 822 prípadov riešili v blokovom konaní, 308 prípadov blokom na pokutu na mieste nezaplatenú, 122 prípadov oznámením o priestupku a 267 prípadov dohovorom."

Kontrola taxislužieb

Počas vykonania preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na dodržiavanie zákona o podmienkach prevádzkovania taxislužby na vybraných stanovištiach taxislužieb v Košiciach skontrolovali MsZ 15 vozidiel. Zaznamenali celkovo 7 prípadov porušenia ustanovení predmetného zákona. Vo všetkých prípadoch bola uložená lehota na odstránenie nedostatkov.

Nedošlo k žiadnej dopravnej nehode.

V súvislosti so začatím nového školského roka v spolupráci s hliadkami PZ SR počas mesiaca september dohliadali MsP aj na bezpečný prechod detí cez priechody pre chodcov pri 18 košických materských a základných školách. „Vysoko hodnotím fakt, že na zabezpečených priechodoch pre chodcov v uvedenom čase nedošlo k žiadnej dopravnej nehode," dodal náčelník

Zákaz vstupu chodcov

V rámci akcie „September – mesiac bezpečnosti cestnej premávky" zrealizovali príslušníci MsP aj preventívno-bezpečnostné akcie zamerané na dodržiavanie zvislého dopravného značenia - zákaz vstupu chodcov. „V tejto kontrole sme zistili celkovo 72 priestupkov. Z toho sme 30 prípadov riešili v blokovom konaní, 25 prípadov blokom na pokutu na mieste nezaplatenú, 13 prípadov dohovorom a 4 prípady sú v štádiu objasňovania," spresnil Dvorožňák. Príslušníci zo stanice MsP – Stred v danom mesiaci vykonali preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na cyklistov a chodcov a na dodržiavanie používania cyklistického chodníka na Hlavnej a Čermeľskej ulici v Košiciach. Počas tejto akcie bolo zistených 27 prípadov porušenia ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách, pričom všetky prípady boli riešené dohovorom.

Okrem spomínaných akcií MsP v Košiciach v danom čase zrealizovali celkovo 28 prednášok a besied na tému dopravná výchova v rozsahu 32 vyučovacích hodín, na ktorých sa zúčastnilo spolu 693 detí a žiakov materských a základných škôl.