Prejsť na obsah

50. výrocie vzniku ZŠ Polianska 1, Košice

Už od prvých dní šk. r. 2013/2014 sa žiaci našej školy horlivo pripravovali na významnú udalosť, ktorá vyvrcholila 18. novembra 2013.
V tento deň sme spoločne oslávili 50-te výročie vzniku školy, ktorej brány sa po prvýkrát otvorili presne 3. 9. 1963.

Žiaci, spoločne s pani učiteľkami a vychovávateľkami, pripravili zaujímavý program, ktorý predviedli v Dome umenia, pred vzácnymi hosťami, ktorými boli rodičia, súčasní i bývalí pedagógovia, samotní žiaci i pozvaní hostia.

Predviedli sa v podobe hercov, spevákov, recitátorov i tanečníkov a priblížili nám tak priebeh posledných piatich desaťročí. Presvedčili nás nielen o svojom talente, ale aj o úprimnej radosti z toho, že môžu byť súčasťou školy, ktorá má za sebou už 50-ročnú históriu plnú zmien vedúcich k tomu najlepšiemu.

Prítomným sa prihovorila Mária Kavečanská, vedúca referátu školstva, športu a mládeže, Imrich Vince, odborný radca Okresného úradu v Košiciach- odboru školstva  a hostia z partnerskej školy v Miškolci.

Škola dostala mnoho prianí do budúcnosti, no to najdôležitejšie sa opakovalo asi v každom z nich: želanie šikovných a múdrych žiakov, zanietených pedagógov a neustáleho napredovania v každej oblasti týkajúcej sa života školy.