Prejsť na obsah

114. výročie narodenia Sándora Máraiho

Klub Národnostných Menšín a Pamätná Izba Sándora Máraiho v spolupráci s Komisiou národnostných menším pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach, Gymnázium a Základná Škola Sándora Máraiho s Vyučovacím Jazykom Maďarským, Divadlo Thália Színház a Košický Občiansky Klub

Vás srdečne pozývajú na podujatie organizované z príležitosti 114. výročia narodenia spisovateľa, slávneho košického rodáka Sándora Máraiho, dňa 11. apríla 2014. O 16,00 hod sa uskutoční spomienková slávnosť spojená s kladením vencov a kvetov pri soche spisovateľa, na námestí Sándora Máraiho. V Máraiho štúdiu Divadla Thália na Timonovej ulici 3, o 17,00 hod pokračuje program s názvom "Máraiho Salerno". V rámci neho bude premietnutý krátky film so Sándorom Máraim a za účasti netere spisovateľa, Dékányné Jáky Judit a manželov Renato a Elisabeth Mazzei prebehne beseda o zaujímavostiach z čias pobytu spisovateľa v talianskom meste Salerno.

Mládežnícke združenie KIKELET organizuje v Máraiho štúdiu od 18,00 hod kultúrny program v ktorom bude uvedená Máraiho báseň a vystúpi hudobno-umelecká skupina BUZITAI CITERAZENEKAR.