Prejsť na obsah

11. ročník krajského matičného festivalu

V stredu 28.10.2015 mali žiaci základných škôl /ZŠ/ z celého Košického kraja veľký sviatok. V ZŠ Postupimská na sídlisku Dargovských hrdinov sa konal už jedenásty ročník krajského matičného festivalu v prednese slovenskej rozprávky „Dobšinského Košice". Tejto krajskej matičnej prehliadky slovenských rozprávok sa zúčastnilo päťdesiat ZŠ a takmer deväťdesiat účinkujúcich.

Kvalita súťažiacich bola tento ročník veľmi vysoká. Veľmi ťažko sa porotám vyberali tí najlepší . Tento rok brali prvenstvá prevažne Košičania. Tejto matičnej parády sa zúčastnili žiaci zo základných škôl z Michaloviec, Keceroviec, desiatky škôl z Košíc, Jasova , Spišského Hrušova, Spišských Vlachov a Spišskej Novej Vsi.

Víťazov potešili ceny, ktoré venovali primátor mesta Košice Richard Raši a zakladateľ krajského matičného festivalu František Mrva. Víťazi boli ocenení hodnotnými knihami z Vydavateľstva Matice slovenskej a farebnými diplomami.
Víťazi jednotlivých kategórií:
1. kateg. 2 - 4. ročník - 1. miesto -Natália Poliačiková ZŠ Krosnianska 4 Košice
2. kateg. 5 - 6. ročník - Dve prvé miesta - Laura Zeleňáková ZŠ Staničná 13 Košice a Petra Olejníková zo ZŠ Spišský Hrušov
3. kateg. 7 - 8. ročník - 1. miesto - Juraj Klein - ZŠ Kežmarská 28 Košice.

Žiaci z celého Košického kraja sa už teraz tešia na dvanásty ročník, ktorý sa opäť uskutoční v priestoroch ZŠ Postupimská 37 v Košiciach .