Prejsť na obsah

„Dopravná súťaž pre deti základných škôl“ – I. ročník 2006

Akcia sa uskutočnila v Materskej škôlke na Zupkovej ulici, kde mesto Košice vybudovalo v roku 2005 detské dopravné ihrisko v hodnote 300 000,- Sk. Dopravnej súťaže sa zúčastnili žiaci 1. – 5. ročníka základných škôl, ktoré sa nachádzajú v mestskej časti Košice – sídlisko Dargovských hrdinov, t.j. ZŠ Fábryho, Krosnianska 2, Krosnianska 4, Charkovská, Postupimská, Ľ. Fullu. Celkove sa súťaže zúčastnilo 103 detí.

Akcia bola zameraná na dopravnú výchovu detí. Tie sa v dvoch cykloch oboznamovali so základmi poskytovania prvej pomoci, postupu pri dopravných nehodách a ich následkoch. V druhom cykle žiaci ZŠ jazdili na dopravnom ihrisku podľa cestnej svetelnej signalizácie a pokynov dopravného policajta. Taktiež im bolo vysvetlené, že na priechodoch pre chodcov musia aj na kolobežke, resp. bicykli dať prednosť chodcom, čo si overili aj v praxi.

Dopravnú akciu zabezpečovalo mesto Košice v spolupráci s Okresným riaditeľstvom policajného zboru Košice I. a Košice II., Slovenským červeným krížom, Mestskou políciou a riaditeľkou materskej škôlky na Zupkovej ulici, pani Horizralovou. Každá zúčastnená škola dostala pohár za účasť v I. ročníku dopravnej súťaže Mesiaca bezpečnosti cestnej premávky a deti obdržali diplomy za účasť na súťaži.

Akcia bola kladne hodnotená zo strany policajného zboru Slovenskej republiky, ako aj povereným vedúcim oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice, Milanom Perháčom.