Prejsť na obsah

Nové ihrisko na Základnej škole Hroncova 23

Nové ihrisko na Základnej škole Hroncova 23

Primátor mesta František Knapík dnes slávnostne odovzdal do užívania nové multifunkčné ihrisko na Základnej škole v mestskej časti Košice - Sever na Hroncovej ulici. „Som rád, že napriek sťaženej finančnej situácii bolo možné v mestskom rozpočte vyčleniť prostriedky na dokončenie ihriska. Prospešné bude jeho široké využitie žiakmi i verejnosťou. Ďakujem všetkým, ktorí projekt realizovali. Som presvedčený, že spokojní budú žiaci, učitelia i vedenie školy," uviedol a zároveň odovzdal telocvikárke školy symbolicky päť lôpt pre všetky druhy športového vyžitia na tomto ihrisku.

Ihrisko s rozmermi 42 m x 22 m v areáli školy je vybavené viacfunkčnými stĺpmi so sieťou pre volejbal, nohejbal a tenis, má hádzanárske bránky, basketbalové koše a záchytné oplotenie. Povrch ihriska tvorí elastický umelý športový povrch hrúbky 13 mm, určený pre vonkajšie použitie športovísk. Hracia plocha jednotlivých druhov športov je vyznačená polyuretánovou farbou, s farebným rozlíšením podľa druhu športu. Jeho dodávateľom je AKVAPLAST spol.s r.o.

Celkové náklady na realizáciu výstavby multifunkčného ihriska boli vo výške 99 tisíc EUR. Finančné prostriedky boli vyčlenené zo schváleného rozpočtu mesta Košice, programu Zdravé mesto, aktivita podpora športu v rámci koncepcie jeho rozvoja.

Ihrisko budú využívať žiaci školy v rámci povinnej telesnej výchovy, ale aj krúžkovej a záujmovej činnosti. Súčasťou školy je školské stredisko záujmovej činnosti, kde prevládajú športové krúžky (volejbalový, futbalový, atletika, šerm). Uskutočnia sa tu aj súťaže v rámci školskej športovej ligy (volejbal, futbal). V areáli školy sídli aj Školské športové stredisko Abovia – basketbal mladších dievčat, ktoré bude využívať toto ihrisko a zároveň bude sprístupnené pre okolité materské školy - MŠ B. Němcovej, MŠ Watsonova, Súkromná MŠ Medvedíky, ktorá od tohto školského roku sídli v areáli školy a bude slúžiť aj pre deti a rodičov z okolitých ulíc. Ihrisko bude využívané na volejbal, nohejbal, tenis, basketbal, malý futbal.

Brány základnej školy Hroncova 23 sa po prvýkrát otvorili v septembri 1961. V školskom roku 2010/2011 škola oslávi 50.výročie jej vzniku. Škola sa nachádza v Mestskej časti Košice - Sever, má veľmi dobrú polohu v rámci mesta. V jej areáli sídli Súkromná základná umelecká škola Boby Brelly a Súkromná škôlka Medvedíky. Škola má 250 žiakov, ktorí dosahujú trvalo dobré výsledky vo výchovno-vzdelávacom procese, čoho dôkazom sú umiestnenia v okresných, krajských a celoslovenských súťažiach s rôznym zameraním. Najväčšie úspechy v posledných rokoch dosahujú žiaci práve v športových súťažiach.

Súvisiace informácie:
http://www.zshronke.edu.sk/