Prejsť na obsah

Začína rekonštrukcia Myslavskej cesty, mala by trvať päť mesiacov

Vo štvrtok (9. 8. 2018) o 9.00 hod. bude čiastočne uzavretá (jeden jazdný pruh) pre dopravu pravá strana Myslavskej cesty v smere Myslava – Nižný Klátov. Dôvodom je začatie prvej etapy stavebných prác súvisiacich s rekonštrukciou štátnej cesty III/3404 v dĺžke 1271 metrov, práce by mali trvať celkovo päť mesiacov.

Stavba rieši rekonštrukciu vozovky na pozemnej komunikácii, pričom ostane zachované jej súčasné smerové, výškové a šírkové usporiadanie. Rovnako ostane zachovaný počet a umiestnenie jazdných pruhov pred, a za križovatkou. Podľa odborníkov na cestné komunikácie, po rekonštrukcii prispeje vozovka s novým dopravným značením významnou mierou k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti všetkých účastníkov cestnej premávky.

Práce sú rozdelené do štyroch etáp. V 1. etape sa budú realizovať práce na ceste vpravo (smer Myslava – N. Klátov), v 2.etape na ceste vľavo (smer Myslava – N. Klátov), v 3. etape opäť na ceste vpravo (smer Myslava – N. Klátov) a v 4. etape na ceste vľavo (smer Myslava – N. Klátov). Pre potreby rekonštrukcie úseku v 1. etape bude treba uzavrieť jeden jazdný pruh komunikácie, pričom doprava bude vedená striedavo obojsmerne v zostávajúcom jazdnom pruhu, a riadená cestnou svetelnou signalizáciou. Počas dopravnej špičky bude v prípade potreby doprava riadená regulovčíkmi, kvôli zabezpečeniu väčšej plynulosti cestnej premávky. Stavebné práce bude zhotoviteľ diela robiť vždy počas celého týždňa, teda od pondelka do nedele, celých 5 mesiacov. Treba ale rátať aj s tým, že doba výstavby – rekonštrukcie Myslavskej cesty sa môže trochu predĺžiť, a to z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok počas stavebných prác.

Zhotoviteľ diela už v pondelok (6. 8. 2018) zriadil v uvedenom úseku zariadenie staveniska a začal vytyčovať inžinierske siete. Dnes (7. 8. 2018) začal rozmiestňovať dočasné dopravné značenia, v stredu (8. 8. 2018) dokončí osadenie dopravných značiek a prenosných semaforov, taktiež ukončí vytyčovanie inžinierskych sietí. Vo štvrtok (9. 8. 2018) začne s prácami naplno, frézovaním asfaltobetónového povrchu vozovky.

Stavebníkom je Mesto Košice, zhotoviteľom diela firma STRABAG s.r.o., a celková cena diela vrátane DPH je 1 059 758,95 Eura.