Prejsť na obsah

Na Tr. SNP sa v pondelok (16. 7. 2018) začne tretia a štvrtá etapa prác na komunikáciách

Spoločnosť Eurovia SK, ktorá modernizuje košické električkové trate, bude od pondelka (16. 7. 2018) do stredy (18. 7. 2018) robiť stavebné práce v rámci tretej (Ipeľská – Amfiteáter) a štvrtej (Amfiteáter – Ipeľská) etapy opravy pozemnej komunikácie na Triede SNP. 

Pôjde o frézovanie obrusnej a ložnej vrstvy asfaltobetónu. Následne, v zmysle predloženého harmonogramu, by mali práce na oboch úsekoch trvať cca 2 týždne. Po ukončení uvedených prác ešte stavbári upravia na oboch úsekoch výšku kanálových vpustí.

Eurovia bude od pondelka (16. 7. 2018) pokračovať na výškových úpravách vpustí aj na už urobených úsekoch v rámci prvej (Ipeľská – Toryská) a druhej (Toryská – Ipeľská) etapy.

Nové asfaltové koberce robí Eurovia po dohode s Mestom Košice nad rámec projektu modernizácie košických elekttričkových tratí nielen na Triede SNP, ale bude tomu tak aj v úseku od okružnej križovatky „Moldavská", až po križovatku Žižkova – Štúrova – Kuzmányho. Práce sú hradené z rozpočtu mesta Košice.

Stavebné práce na pozemnej cestnej komunikácii Triedy SNP začala Eurovia prvou etapou dňa 1. 7. 2018. Z dôvodu zníženia negatívnych dopadov ohľadom dopravných obmedzení na čo najmenšiu možnú mieru, rozdelili stavbári práce na Triede SNP do štyroch etáp (Ipeľská – Toryská; Toryská – Ipeľská; Ipeľská – Amfiteáter; Amfiteáter – Ipeľská), pričom robia aj počas dní pracovného voľna.

Predpokladaný termín ukončenia prác, ktoré Eurovia robí v rámci „Stavebnej údržby pozemných komunikácií v okrese Košice II a Košice IV, je 28.júl 2018. 

Počas stavebných úprav na tom – ktorom úseku Triedy SNP, bude vždy uzatvorený pre dopravu iba jeden jazdný pruh. Motoristická verejnosť, ktorú nielen zhotoviteľ diela, ale aj mesto Košice prosia o trpezlivosť, toleranciu a ohľaduplnosť, bude mať k dispozícii jazdný pruh pri telese električkovej trate

Vodičov motorových vozidiel budú počas jazdy navigovať a na dopravné obmedzenia upozorňovať dočasné dopravné značenia, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.