Prejsť na obsah

Na Deň detí pripravili v košickej ZOO pre deti podujatie: Opice z našej police

V košickej ZOO sa oslavy sviatku detí uskutočnia už túto nedeľu, 27. mája. Organizátori - Knižnica pre mládež mesta Košice (KMK) a košická ZOO pripravili bohatý program s názvom: Opice z našej police.

Program sa začne už o jedenástej hodine, keď bude pri vstupe do ZOO vítať deti maskot Opičiak. Organizátori rozložia svoje zábavné stánky na viacerých miestach. Pri bazéne s tuleňmi budú dve stanovištia. V jednom sa budú môcť deti zoznámiť s vybranými druhmi zvierat chovaných v ZOO, v druhom, ktorý bude označený ako Špinuška, budú môcť deti ukázať napríklad svoju zručnosť v súťaži pri kŕmení rodičov.

Malí návštevníci sa môžu sa tešiť aj na súťaže v chytaní zlatej rybky, zdolávaní prekážkovej dráhy a množstvo iných súťažno-zábavných hier. Hlavný program sa začne o 14.00 hod. otvorením knihobúdky, ktorú košická ZOO v spolupráci s Knižnicou pre mládež mesta Košice zriadila v areáli ako prvá v rámci Únie českých a slovenských zoologických záhrad. Podľa riaditeľky KMK Ivety Hurnej, knihobúdku slávnostne otvorí detský spisovateľ Peter Karpinský. Návštevníkov čaká aj množstvo atrakcií. Nebude chýbať nafukovací hrad, kolotoč, maľovanie na tvár, diskotéka. Súčasťou programu bude tradične krst mláďatka.

Deň detí v ZOO Košice bude sprevádzať výstava súťažných kresieb, ktorými deti košických základných škôl odštartovali prípravy na ich sviatok. Do súťaže prišlo vyše 300 prác s témou Opice z našej police. Všetky práce budú rozmiestnené v areáli ZOO. Na oslavu sviatku deti vyšiel v ústrety aj Dopravný podnik mesta Košice, ktorý prisľúbil posilniť linku č. 29.

ZDROJ: ZOO KOŠICE