Prejsť na obsah

Vandali ničia ďalej, drzý vodič dokonca jazdil autom po novej tráve na električkovej trati

Modernizácia košických električkových tratí je najväčšou v meste za posledných niekoľko desaťročí. Pre Košičanov, ale i návštevníkov mesta prináša väčší komfort v podobe nižšej hlučnosti, prašnosti, väčšej bezpečnosti a pohodlia pre cestujúcu verejnosť. Žiaľ, nájdu sa i takí, ktorí drzo a arogantne ničia to, čo patrí všetkým Košičanom. Kým donedávna vandali „iba" rozbíjali sklenené výplne na nových bezpečnostných zábradliach modernizovanej trate, niektorí jedinci svoje barbarstvo dotiahli na oveľa vyšší stupeň „dokonalosti". 

Zatiaľ jednoznačne vedie tento pomyselný rebríček totálnej hlúposti vodič auta BMW s košickým evidenčným číslom vozidla, ktorý včera (23. 5. 2018) popoludní jazdil bezohľadne rovno po trávnatom páse, umelom i živých rastlinách na zmodernizovanej električkovej trati na Triede SNP. Hulvátsky výčin tohto vodiča ale neunikol pozornosti iného motoristu, ktorý jazdil za nespratníkom, avšak riadne po ceste, a celé nechutné „divadlo" si nakrútil. Na zázname, ktorý už koluje na sociálnych sieťach vidno zreteľne nielen typ auta, ale aj jeho evidenčné číslo. K dispozícii ho má už aj Dopravný podnik mesta Košice (DPMK). Električkové trate vrátane zmodernizovaných spravuje, preto po vyčíslení škôd napáchaných nespratným vodičom na novej trati, chce na neho DPMK podať oznámenie na polícii. 

„Zrekonštruované úseky električkových tratí neumožňujú prejazd vozidiel ani po častiach, ktoré sú pokryté umelým trávnikom, ani po tých, kde sa nachádza prírodná zeleň. V minulosti využívali prejazd po umelej tráve pri nemocnici zložky záchrannej služby, keď bola križovatka upchatá, no v týchto miestach bol trávnik značne poškodený," reagovala na nezmyselný počin vodiča Lenka Kubejová, hovorkyňa spoločnosti Eurovia.