Prejsť na obsah

ZŠ Fábryho 44, Košice

PROJEKT: Viem, čo zjem

Osvojenie si zásad zdravého životného štýlu v detskom veku je predpokladom dobrého zdravia nielen počas detstva a dospievania, ale aj v dospelosti. A preto sa aj ZŠ Fábryho 44, Košice zapojila do projektu Viem, čo zjem.

Projekt sa realizuje na etapy. Najprv sa uskutočnili prednášky s pracovníkom Úradu verejného zdravotníctva SR na tému Vyvážená strava. Následne sa naša škola zapojila do súťaže: „Zabávame sa s komiksom", kde žiaci vymýšľali superhrdinu, ktorý našiel spôsob, ako naučiť deti zdravo sa stravovať. Žiaci 4.A triedy ohúrili zaujímavým príbehom a v tejto časti súťaže sa umiestnili na krásnom 5. mieste.

V priebehu mesiaca apríl naša škola organizuje s prihlásenými triedami vyučovaciu hodinu, ktorá je pokračovaním úvodnej témy. Zároveň sa naši žiaci zapoja do ďalšieho kola súťaže: „Ideme na piknik", kedy si pripravia občerstvenie na piknik, ktorý bude zameraný na zdravé a chutné stravovanie.

Vďaka realizácií projektu Viem, čo zjem si deti osvoja zásady zdravej výživy a nadobudnuté informácie budú pre ne prospešné nielen teraz, ale aj v budúcnosti.