Prejsť na obsah

Košice budú spojené od soboty (28. 4. 2018) s Düsseldorfom novou leteckou linkou

Nemecká letecká spoločnosť Eurowings spojí východné Slovensko s regiónom Severné Porýnie – Vestfálsko a so svojou bohatou sieťou európskych a diaľkových destinácií. Spoločnosť Eurowings, vyhodnotená ako najlepšia letecká spoločnosť v Nemecku za rok 2017 a člen skupiny Lufthansa, bude lietať z Košíc na tretie najväčšie nemecké letisko Düsseldorf. Prvý let na tejto linke je naplánovaný na 28. október 2018.

Linka bude prevádzkovaná štyrikrát týždenne (v pondelok, stredu, piatok a nedeľu) lietadlom typu Q400. Letenky v cene od 39,99 € (jednosmerne vrátane poplatkov a príručnej batožiny) už sú dostupné na www.eurowings.com. Eurowings ponúkne cestujúcim letiacim z Košíc vyše 30 atraktívnych destinácií v Európe i v Severnej Amerike s pohodlným prestupom v Düsseldorfe. Linka Düsseldorf – Košice nadväzuje na výsledky súťaže Vote & Fly, v rámci ktorej Košice získali najviac hlasov spomedzi šiestich nominovaných destinácií. Vďaka podpore partnerov a širokej verejnosti hlasovalo za Košice vo finálovom živom hlasovaní vyše 20 000 ľudí počas jednej hodiny a Košice vďaka tomu zvíťazili s veľkým náskokom. 

Letový poriadok linky Košice – Düsseldorf od 28.októbra 2018:

Pondelok, piatok, nedeľa:

odlet z Düsseldorfu: 9.50 hod; prílet do Košíc: 12.20 hod.; odlet z Košíc: 12.55 hod.; prílet do Düsseldorfu: 15.45 hod.

Streda:

Odlet z Düsseldorfu: 11.20 hod.; prílet do Košíc: 13.50 hod.; odlet z Košíc: 14.25 hod.; prílet do Düsseldorfu: 17.15 hod. 

Ivan Oreč, manažér rozvoja leteckej siete Eurowings na dnešnej 26.4. 2018) tlačovej konferencii v Košiciach povedal: „Sme veľmi radi, že dnes môžeme ohlásiť otvorenie našej prvej linky na Slovensku. Spojenie Košíc s Düsseldorfom, ktoré spustíme v októbri bude prevádzkované štyrikrát týždenne. Košice sa tak stávajú jednou z našich 210 destinácií. Plánujeme v Košiciach rásť a pomôcť k rozvoju regiónu zvýšeným počtom turistov."

Tomáš Jančuš, zástupca výkonného riaditeľa a člen predstavenstva letiska Košice: „S nadšením vítame v Košiciach nášho nového partnera – spoločnosť Eurowings, člena skupiny Lufthansa na linke Košice – Düsseldorf, ktorá prinesie veľa príležitostí pre obchodných cestujúcich i turistov. Príchodom spoločnosti Eurowings získavajú Košice piateho sieťového dopravcu s bohatou ponukou letov do destinácií v Európe či severnej Amerike, čím ako letisko Košice potvrdzujeme vedúcu pozíciu z pohľadu leteckej dostupnosti medzi letiskami na Slovensku i v rámci našej spádovej oblasti. Zároveň sa chcem ešte raz srdečne poďakovať všetkým partnerom a fanúšikom za ich úžasnú podporu, bez ktorej by sa toto letecké spojenie nemohlo stať skutočnosťou tak rýchlo. Nech sa páči vážení cestujúci, lietajte z Košíc do sveta aj na palube leteckej spoločnosti Eurowings."

Martin Petruško, námestník primátora mesta Košice: „Pre Košice je veľký úspech, že budeme mať priame letecké spojenie s Nemeckom a dlhodobo požadovaným Düsseldorfom na krídlach Eurowings. Nemecko je najdôležitejším obchodným partnerom Slovenskej republiky a som presvedčený o tom, že nemeckým spoločnostiam etablovaným v Košiciach táto linka pomôže v ich raste. Zároveň vďaka tejto linke máme opäť vyššiu šancu získať do Košíc aj ďalších zahraničných investorov, na získaní ktorých aktívne a dlhodobo pracujeme."

Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja: „Som veľmi rád, že metropola východného Slovenska získala nové pravidelné letecké spojenie. Nepochybne to pomôže rozvoju nášho regiónu, pretože nemeckí turisti budú môcť cestovať do nášho kraja za pamiatkami UNESCO a rovnako je toto letecké spojenie dôležité pre vysoký dopyt nemeckých investorov, ktorí podnikajú alebo chcú podnikať v našom kraji."

(ZDROJ: KOŠICE INTERNATIONAL AIRPORT)