Prejsť na obsah

Začína veľká modernizácia rozvodov tepla na Sídlisku KVP

Spoločnosť TEHO začína s realizáciou projektu „Rekonštrukcia a modernizácia rozvodov tepla na Sídlisku KVP v Košiciach". Spolu budú vymenené rozvody ústredného kúrenia a teplej vody na 12 okruhoch, rozdelených do 4 samostatných častí.

„Takmer 6 miliónov eur sa nám podarilo získať na tento účel vo forme nenávratného finančného príspevku z Operačného programu Kvalita životného prostredia. V roku 2018 zrealizujeme prvé 3 časti, spolu 9 okruhov s celkovou dĺžkou potrubných rozvodov viac ako 14 km. Výsledkom budú značné úspory pri prevádzke a údržbe rozvodov a v dodávke tepla vďaka výrazne menším tepelným stratám. Touto investíciou vyriešime dlhodobý problém s prevádzkovaním rozvodov na Sídlisku KVP, ktoré sú v zlom technickom stave a vykazujú najvyššiu poruchovosť v pomere ku ostatným rozvodom v našej správe. Vďaka schválenému príspevku sa náklady na túto modernizáciu nepremietnu do ceny tepla občanom," hovorí riaditeľ spoločnosti TEHO Ing. Štefan Kapusta.

Práce na realizácii sa rozbehnú výkopovými prácami už koncom apríla. Nový potrubný systém potom musí byť funkčný do novej vykurovacej sezóny, ktorá začína v septembri. Zasypanie výkopov a terénne a sadové úpravy sa budú realizovať až do októbra. „Dôležité je, že všetky práce sú naplánované tak, aby sme vnútro sídliskovú dopravu obmedzili len minimálne. V prípade prekopávok chodníkov a ciest, budú inštalované cestné a pešie lávky", dodáva Ing. Kapusta.

Prílohy: Mapky s vyznačením trás rekonštrukcie, Zoznam ulíc a objektov dotknutých rekonštrukciou 

Zdroj: Tepelné hospodárstvo Košice (TEHO)







































































































































































































































































































































































































































































Prílohy