Prejsť na obsah

Mesto Košice praje všetkým VESELÚ VEĽKÚ NOC!

Veľká noc patrí medzi najstaršie sviatky a je spájaná najmä s príchodom jari a ožívaním prírody. Podujatia, ktoré už tradične pripravuje Mesto Košice, majú za cieľ čakanie na jej príchod spríjemniť.

Popoludnie počas tzv. „škaredej stredy" prinesie v priestore námestia pred Urbanovou vežou tvorivú dielňu, v ktorej bude dominovať zhotovovanie korbáčov na šibačku. Atmosféru popoludnia dotvorí aj trh tradičných tovarov domácich remeselníkov. K Veľkej noci na celom Slovensku neodmysliteľne patrí folklór, ktorého nevyčerpateľná studnica má svoj hlavný zdroj práve na východe Slovenska. Na Hlavnú ulicu preto organizátori programu prinesú niekoľko vynikajúcich tanečných a speváckych vystúpení. Nakoľko všetci Košičania majú radi prekvapenia a predovšetkým programové novinky, podujatie Veselá Veľká Noc prinesie jednu aj v tomto roku. Po predchádzajúcich 3D maľbe s jarným motívom a veľkonočnom koši s nadrozmernými kraslicami to bude tentoraz premiérová 2D veľkonočná kraslica vysoká takmer 2 metre. Naše mesto ešte takúto veľkú kraslicu nemalo a tak sa aj s týmto segmentom zaradíme medzi populárne európske mestá. 

Miesto konania:

Rodinné popoludnie Veselá Veľká Noc sa bude konať pred Urbanovou vežou 28.03.2018 od 14.00 hodiny.

Programová ponuka:

10:00 Otvorenie Trhu tradičných remeselných výrobkov

14:00 Štart písania Veľkonočných veršov a želaní na 2D vajce

15:00 Otvorenie, pozdravy vedenia mesta

15:10 Programové vystúpenie 

Ľudová hudba Abovčane

Detský folklórny súbor Hanička

Veľkonočné ľudové tradície plné tanca a spevu

Tvorivá dielňa – výroba perníkových vajíčok

Aj Zoologická záhrada Košice pripravila na nadchádzajúce sviatočné dni bohatý program pre svojich návštevníkov. Po zimnej prestávke obnoví tzv. pochúťku pre medvede, ktorú môžu návštevníci sledovať od piatku až do pondelka o 13. hodine. Veľkonočná nedeľa bude patriť v areáli bežcom. Spoločnosť Activelife pre nich pripravila už piaty ročník obľúbeného Behu po ZOO. Pre bežcov je pripravená trať dlhá približne 7000 metrov. Registrácia sa začne o deviatej hodine a samotný beh odštartuje o 11.00. Nielen účastníci behu sa môžu tešiť na bohatý sprievodný program a tombolu. Prísľubom dobrej nálady pre deti je vystúpenie kúzelníka i maľovanie na tvár. V ZOO nebudú chýbať ani pravidelné komentované kŕmenia. Nezabudnite, že od Veľkonočnej nedele 1. apríla bude Zoologická záhrada Košice otvorená denne od 9.00 do 19.00 hodiny.