Prejsť na obsah

ZŠ Fábryho 44, Košice

Aktivity ZŠ Fábryho 44 za 1.polrok šk.r. 2017/2018

V rozličných oblastiach výchovy a vzdelávania sme dosiahli veľmi dobré výsledky.

Z celoškolských aktivít sme absolvovali a ďalej pokračuje celoročný kurz finančnej gramotnosti s odborníkmi v tejto problematike.

Úspech mal aj októbrový jabĺčkový deň v rámci týždňa zdravej výživy (výstavka a ochutnávka zdravých dobrôt), vytvorenie projektu a jabĺčková štafeta.

Pôsobivá bola aj imatrikulácia žiakov 1.ročníka s hodnotným programom.

V prírodovednej celoročnej celomestskej súťaži Ukáž, čo vieš sa žiaci 3. a 4.ročníka mohli pochváliť dvakrát 1.miestom a raz 4.miestom. Postupujú do finále.

Deň otvorených dverí pre budúcich prváčikov a ich rodičov sme uskutočnili v novembri a bol pestrou ukážkou zručností a nápadov učiteľov našej školy.

V decembri sme pripravili Vianočnú akadémiu s nádherným vystúpením našich žiakov a tiež vianočné trhy s finančnou čiastkou viac než 1 000 €, už tradične táto suma putuje na detskú onkológiu FNLP v Košiciach.

Úspechy sme zaznamenali v mnohých predmetoch.
Vo výtvarnej výchove v tomto polroku sme bodovali v okresnej súťaži Fresh plus – tri miesta, v celomestskej súťaži Najkrajší sen sme získali Čestné uznanie, úspech nám priniesla aj celoslovenská súťaž Rodina bez cigariet a to 5.miestom a Čestným uznaním.
V literárnej súťaži Šumenie – krajská súťaž - sme získali 1.miesto.
Úspechy sme dosiahli aj v Debatiáde – v regionálnom kole to boli 1., dve 3 . a 4.miesto.
V matematických súťažiach sme získali v okresnom kole Matematickej olympiády 1.miesto v kategórii Z5.
Úspechom sa môžeme pochváliťaj 1.miestom v okresnom a krajskom kole Technickej olympiády.
V súťaži i-bobor v celoslovenskom kole naši žiaci sú úspešní riešitelia.
V anglickom jazyku sa naši žiaci pravidelne zúčastňujú Olympiády v anglickom jazyku – 2. a 3.miesto v okresnom kole.
Úspešní sme boli aj okresných kolách Dejepisnej olympiády, kde sme získali 1.miesto, dve 2.miesta, 3.miesto a dve 4.miesta a Geografickej olympiády, kde sme získali 3.miesto.
V telesnej výchove sme sa zúčastňovali okresných kôl vo futsale a florbale.
Naši žiaci 7.ročníka absolvovali Zimný lyžiarsky výcvik v Liptovskej Tepličke.

Pochváliť sa môžeme aj úspešnosťou v KOMPARE žiakov 8. a 9.ročníka a tiež Testovania 5 s nadpriemernými výsledkami v porovnaní s celoslovenským priemerom.

V celoslovenskej vedomostnej súťaži Všetkovedko sme mali krásne výsledky, najúspešnejšia žiačka dosiahla 99,44 % - bola medzi 315 najúspešnejšími deťmi. V Expert Geniality Show žiakov II.stupňa máme dvoch TOP EXPERTOV – sú medzi stovkou najlepších a dvoch Expertov vo svojej oblasti.

Samozrejme, je to len časť našich úspechov a aktivít.



Spracovala: PaedDr. Marta Rigdová