Prejsť na obsah

Z dôvodu rekonštrukcie uzavrú jeden úsek Klimkovičovej úplne, druhý čiastočne

Mesto Košice v zmysle plánu opráv a obnovy cestných komunikácií, ktoré spravuje, rieši v súčasnosti viaceré rekonštrukcie košických miestnych komunikácií. Vo štvrtok (19. 10. 2017) o 8.00 hod. začnú práce na Klimkovičovej ulici. Celkom bude uzavretý úsek od Janigovej po Hemerkovu ulicu, čiastočne úsek Hemerkova – Jána Pavla II. 

Stavebníkom je Mesto Košice, zhotoviteľom spoločnosť STRABAG. Podľa projektanta, z vizuálnej prehliadky vyplynulo, že komunikácia vykazuje celý rad povrchových porúch, konštrukčných i mechanických. Ide prevažne o stratu drsnosti vozovky, porušenie povrchu krytu, výtlky, koľaje, až po samotný rozpad vozovky. 

Cieľom komplexnej rekonštrukcie vozovky na Klimkovičovej ulici je zvýšenie výkonnosti pozemnej komunikácie i bezpečnosti cestnej premávky. Zároveň sa nový povrch vozovky prejaví aj v znížení hlučnosti vozidiel a väčším jazdným komfortom. 

Súčasťou prác, ktoré by podľa zhotoviteľa diela mohli byť v prípade priaznivých klimatických podmienok ukončené do konca roka, je aj rekonštrukcia povrchu autobusovej zastávky, povrchu parkovísk pre osobné automobily, výmena jestvujúcich uličných vpustí, či výmena konštrukčných vrstiev nástupišťa mestskej hromadnej dopravy (MHD). 

Vodičov motorových vozidiel bude navigovať dočasné zvislé dopravné značenie (v úseku Hemerkova – Jána Pavla II. bude doprava riadená semaforom), ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Košiciach. O náhradnej trase pre linky MHD, ktoré premávajú po Klimkovičovej ulici, bude informovať Dopravný podnik mesta Košice.

Predpokladané finančné náklady na rekonštrukciu uvedených úsekov Klimkovičovej ulice sú vo výške takmer 320 tisíc Eur s DPH.