Prejsť na obsah

MŠ Dénešova 53, Košice

Materská škola Dénešova 53, Košice


Príspevok z konferencie Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP)

So súhlasom a podporou zriaďovateľa, ktorým je Mesto Košice, sa učiteľky materskej školy na Dénešovej ulici zúčastnili v dňoch 5. až 7.10.2017 na Festivale environmentálnych výučbových programov ŠIŠKA v Bardejove, ktorý organizovala Slovenská agentúra životného prostredia, odbor environmentálnej výchovy a vzdelávania.

Cieľom festivalu bola aktívna výmena nápadov, skúseností a materiálov v oblasti environmentálnej výchovy formou prezentácií, prednášok, tvorivých dielní alebo praktických aktivít, vytváranie priestoru pre neformálnu diskusiu a nadviazanie spolupráce na  tému voda.

Do festivalu sa aktívne zapojila aj naša škola a to formou prezentácie s názvom Enviroprojekty materskej školy a na informačno-propagačnej tabuli sme predstavili projekty materskej školy, ktoré realizujeme a ktorých cieľom je podpora environmentálnej výchovy.

Poča
s troch dní nápady a skúseností iných škôl a inštitúcií nás inšpirovali k novým námetom, ktoré využijeme v rámci aktivít školy na rozvoj environmnmetálnej výchovy ako aj TUR.


Spracovali: Katarína Svítková a Terézia Korbová

Košice 10.10. 2017