Prejsť na obsah

MŠ Dénešova 53, Košice

Materská škola Dénešova 53, Košice



"Spoznávaj, rozvíjaj a chráň si svoju Zem", je projekt ZRPŠ pri MŠ Dénešova, podporovaný Mestom Košice a Karpatskou nadáciou grantovým programom Getrag pre ľudí 2017.

Dňa 8.10.2017 sa 56 účastníkov od 1 roka po 70 rokov zúčastnilo v rámci spoznávania krásnych kútov Slovenska turisticko – poznávacieho zájazdu do Ochtinskej aragonitovej jaskyne a Betliara v krásnom regióne Gemera.

Krásne útvary v jaskyni rozžiarili malé očká a očarili veľkých. Na plno pracovala aj fantázia pri rozoznávaní veveričky, myšky, a iných zvieratiek a hlavne sme hľadali "srdce" jaskyne. 300 metrový úsek bol plný krásy a zaujímavostí.

Po ukončení prehliadky sa autobusom pokračovalo ďalej ku kaštieľu v Betliari, kde nás čakal lesný pedagóg a rybár, pán Marcel. Autobusom sme pokračovali k obore. Tam sme vystúpili a turistickým krokom pokračovali a počúvali informáciami o tom, kde sme a čo všetko sa tu nachádza. Dostali sme k rybníkom. Tam sme sa rýchlokurzom naučili základy rybárčenia a išlo sa na vec. Každý si chytil svoju rybu (sám, alebo s pomocou), vyčistil, upiekol a skonzumoval. Čas išiel veľmi rýchlo a ani sme sa nenazdali, už sme museli ísť domov. Odchádzali sme s dobrým pocitom, že sme niečo urobili pre svoje dieťa a aj pre seba.


V Košiciach 10.10.2017

Spracovala : Ing. Katarína Lukáčová