Prejsť na obsah

Mesto Košice - oddelenie školstva

V rámci spolupráce Mesta Košice s Košickým samosprávnym krajom v oblasti školstva slávnostne otvorili prvý ročník projektu "JUNIVERZITY".

Projekt v Košiciach začal na  SPŠ elektrotechnickej, Komenského 44, Košice  a  SOŠ technickej, Kukučínova 23, Košice.

Pre všetkých mladých ľudí, nielen v Košickom kraji, je veľmi dôležité mať príležitosť na lepšiu budúcnosť, mať šancu získať čo najlepšie zamestnanie.

Aj z tohto dôvodu pripravil Košický samosprávny kraj v súlade so stratégiou rozvoja odborného vzdelávania aktivity, ktoré mladým ľuďom umožnia získať informácie, vedomosti a zručnosti v rôznych oblastiach. V takých, ktoré im pri výbere štúdia a neskôr povolania, umožnia rozhodnúť sa čo najlepšie. Aktivity sa budú realizovať v stredných školách, pri ktorých je zriadené centrum odborného vzdelávania a prípravy (ďalej COVaP) s názvom:

projekt „JUNIVERZITY" - juniorské univerzity  pre žiakov základných škôl vo veku 11 až 15 rokov.

V rámci projektu JUNIVERZITY otvárajú COVaP vedecko-zábavné vzdelávacie kurzy s pestrou ponukou, rôznej dĺžky počas celého školského roka na rozvoj a získanie skvelých nových skúseností a zručností v oblastiach IT, techniky, umenia, atď.. Kurzy pod vedením skúsených lektorov, zábavnou, tvorivou a kreatívnou formou pre všetkých, ktorí túžia po nových vedomostiach v moderných priestoroch s príjemnou atmosférou. Absolvent kurzu získava po jeho absolvovaní diplom a titul Inžinier Junior.
 
Dňa 2. októbra 2017 privítali prvých študentov v rámci projektu JUNIVERZITY (žiaci zo ZŠ Krosnianska 4, Košice) v SOŠ technickej, Kukučínova 23, Košice. 

"Deti sú naša budúcnosť a preto veríme, že im spoločne umožníme aj touto cestou získať čo najviac možností na ich sebarealizáciu, a nové vedomosti a zručnosti. Chceme, aby si naše deti a žiaci našli uplatnenie v kraji a aby sa zapojili do jeho rozvoja." povedal okrem iného  Ing. Štefan Kandráč, vedúci OŠ KSK.  
 
Základné školy dostali  informácie o otváraných kurzoch v rámci projektu. O spoluprácu prejavilo záujem ďalších 11 základných škôl.

Informácie o projekte uverejnil aj košický denník:
http://kosicednes.sk/udalosti/deti-mozu-v-kosiciach-ziskat-titul-inzinier-junior/