Prejsť na obsah

Počas Európskeho týždňa mobility môžu vodiči cestovať MHD zadarmo

Košický dopravný podnik sa pravidelne zapája do Európskeho týždňa mobility (16.-.22.9.2017). Bude tak aj tento rok. Osvetová kampaň je zameraná na podporu alternatívnych druhov dopravy (bicykle, kolobežky a pod.) a využívanie mestskej hromadnej dopravy. Tento rok je ústrednou témou: Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita.

Od soboty (16.9.2017) do štvrtka (21.9.2017) môžu vodiči využívať mestskú hromadnú dopravu zadarmo. Podmienkou je pri kontrole cestovného lístka preukázať sa vodičským oprávnením a úplným osvedčením o evidencii vozidiel – platným technickým preukazom (malým). Táto výnimka sa nevzťahuje na nočné spoje. Dodatočné preukázanie sa technickým preukazom nie je možné.

Súčasťou Európskeho týždňa mobility je aj svetový Deň bez áut, v rámci ktorého bude v piatok (22.9.2017) MHD zadarmo pre všetkých. V tento deň DPMK vystaví aj historický autobus Ikarus 280 v mestskej časti Západ pred OC Galéria v čase od 10:00-18:00 hod...

DPMK sa tento rok nezapojí do pravidelnej súťaže „Kto skôr" pre pokračujúcu rekonštrukciu električkových tratí.

Európska komisia vyhlásila po prvý raz Európsky týždeň mobility v roku 2002. Odvtedy sa táto kampaň dostala do povedomia verejnosti a zapája sa do nej čoraz viac európskych miest. Svetový Deň bez áut sa z iniciatívy Európskej komisie uskutočnil prvý raz v roku 2000.