Prejsť na obsah

Riaditeľ košického maratónu B. Koniar vyjadril spokojnosť s postupom prác na Komenského ulici

Uzáveru Tr. SNP predĺžili po Bardejovskú, križovatka so Šafárikovou bude zatiaľ prejazdná v plnom profile

Zástupcovia Eurovie SK, ktorá modernizuje košické električkové trate, sa na dnešnom (7. 9. 2017) kontrolnom dni stretli s predstaviteľmi maratónskeho výboru. Spolu si prešli predovšetkým Komenského ulicu, ktorá je súčasťou bežeckej trate Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

Riaditeľ košického závodu zhotoviteľa diela Štefan Bálint „maratóncov" ubezpečil, že Komenského ulicu urobia tak, aby boli spokojní nielen pretekári, ale aj ich fanúšikovia, vrátane divákov.

Branislav Koniar, dlhoročný riaditeľ najstaršieho maratónu v Európe, bol s postupom prác na Komenského ulici spokojný.

„Ruch na stavbe je veľký, vidno ale že sa tu robí na sto percent, a ubezpečenia stavbárov sú seriózne. Veríme, že tak ako bolo povedané na dnešnom kontrolnom dni, do maratónu bude všetko v poriadku, a budeme sa tešiť na prvú októbrovú nedeľu. Ak bude aj zvyšná časť Komenského ulice urobená tak dobre, ako tá už spravená, budeme spokojní. Najmä kvôli mini maratónu, ktorý je veľmi rýchly, masový a časovo krátky, potrebujeme mať ulicu urobenú pre bežcov v plnom profile aspoň po vodárne, " zdôraznil B. Koniar.

Stavbári intenzívne pracujú aj na modernizácii križovatky Trieda SNP – Toryská, kde už s prácami finišujú. Podľa predpokladov, a pri splnení podmienky sfunkčnenia cestnej svetelnej signalizácie, by križovatka mohla byť uvedená do prevádzky koncom budúceho týždňa.

Od dnešného dňa bola doterajšia uzávera časti Triedy SNP predĺžená od križovatky Tr. SNP - Toryská po Bardejovskú ulicu. Od soboty (9. 9. 2017)  bude z dôvodu prác v danom úseku premávka vozidiel zúžená do jedného jazdného pruhu.

Križovatka Triedy SNP so Šafárikovou a Bernolákovou ulicou ostáva zatiaľ pre motoristickú verejnosť prejazdná v plnom profile.