Prejsť na obsah

Festival maskotov rozžiari detské tváre

V nedeľu 10. septembra 2017 sa uskutoční piaty ročník Veľkého festivalu maskotov. Do košickej ZOO zavíta vyše päťdesiat postavičiek z rôznych rozprávok, zvieratká, maskoti firiem, spoločností a športových klubov, či populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho. Nebude chýbať Vrana, maskot mesta Košice, Macko Pu, Káčer Donald a mnoho iných. Deti sa s nimi budú môcť odfotiť a v rámci programu aj zabaviť. Môžu sa tiež zapojiť do pochodu maskotov a spolu s nimi si zatancovať.

Súčasťou podujatia, ktoré sa začne o 14.30 hod., bude pódiový program, v ktorom sa predstaví detské divadielko, Ujo Ľubo, tanečné súbory, kúzelník, či rôzne animačné programy. Na deti čaká aj minidiskotéka a ďalší zaujímavý program. Súčasťou programu bude aj krst mláďatka. Nebudú chýbať ani sprievodné aktivity ako tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár, zaujímavé prezentácie partnerov a ďalšie atrakcie.

Podujatie je spestrením začiatku školského roka. Aj v tomto roku košická ZOO venovala zvýšenú pozornosť organizačnému zabezpečeniu. Pre návštevníkov sú pripravené dočasné parkoviská a k dispozícii bude aj kyvadlová doprava. V ústrety podujatiu vyšiel DPMK, ktorý v tento deň posilní pravidelnú linku č.29. Od 10-tej hodiny budú premávať veľkokapacitné autobusy trikrát za hodinu a od 13-tej do 19-tej hodiny to bude každých 15 minút. Keďže sa v prípade priaznivého počasia očakáva veľký počet návštevníkov, je potrebné, aby návštevníci rešpektovali pokyny mestskej i dopravnej polície a organizátorov.