Prejsť na obsah

Dlhodobo týral blízku osobu

Dňa 24. 07. 2017 v poobedňajších hodinách hliadka Mestskej polície Košice stanice Západ (MsP) preverovala na ulici Ružínskej prijaté oznámenie. Podľa oznamovateľa mal niekto naliehavo kričať o pomoc.

Na mieste bol zistený byt, z ktorého bolo volanie počuť. Šetrením na mieste bolo zistené, že v byte sa nachádzajú tri osoby, z ktorých jedna mala po celom tele rôzne rany a podliatiny. Následnými rozhovormi osoba potvrdila, že je dlhodobo týraná a bitá tak ako aj dnes a ako útočníka označila 25 ročného muža. Ten mal poškodenému prikladať ku krku kuchynský nôž, vyhrážať sa zabitím a niekoľko krát mu mal skočiť na hrudník. Taktiež mu zobral platobnú kartu.

Podozrivý bol na mieste za použitia donucovacích prostriedkov zadržaný, nakoľko nereagoval na výzvy príslušníkov MsP. Na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru SR, ktorá po príchode vec prevzala. Na miesto boli taktiež privolaný pracovníci rýchlej záchrannej služby, ktorí poškodeného previezli na ošetrenie do nemocničného zariadenia.