Prejsť na obsah

Od soboty (5.8.) bude čiastočne uzavretý úsek od Toryskej po Vencovú ulicu

V rámci 2. etapy modernizácie košických električkových tratí (MET) bude od 5. 8. 2017 čiastočne uzavretá Toryská ulica. 

Na Triede SNP, v úseku od križovatky s Toryskou až po Vencovú ulicu budú obojsmerne uzavreté električkové koľaje, a tiež obojsmerne ľavé cestné jazdné pruhy pre motorové vozidlá. Pravé jazdné pruhy, vrátane pravých odbočení z Toryskej ulice, ostanú pre dopravu otvorené. Križovatky Laborecká – Ružínska a Ipeľská – Ondavská, ostávajú bez zmeny v oboch pruhoch, vrátane električkových koľají.

Električky nebudú jazdiť v smere od Amfiteátra po križovatku Toryská -Trieda SNP (vrátane). V uvedenom úseku bude premávať náhradná autobusová doprava. V úseku od križovatky po kruhový objazd na Moldavskej ceste budú električky premávať tak, ako doposiaľ.

O zmenách organizácie dopravy v daných úsekoch budú vodičov informovať a zároveň ich aj navigovať počas jazdy prenosné dopravné značenia a zariadenia, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Košiciach. Čiastočná uzávera Toryskej ulice potrvá až do ukončenia prác na ucelených častiach stavby (UČS) MET – UČS 10 - 11. 

Líniová stavba mestskej električkovej dráhy pozostáva z ôsmich ucelených častí (UČS), ktoré sa z praktických dôvodov realizujú ako samostatné stavby: UČS 10: Trieda SNP, úsek trate križovatka Bardejovská – Laborecká; UČS 11: Trieda SNP, úsek trate križovatka Laborecká - obratisko Amfiteáter.

Organizácia dopravy v grafike (ZDROJ: Ing Pavel Titl): zelená - bez obmedzenia, fialová - s obmedzením, modrá - prejazd autobusov DPMK, červený krížik - uzavretý prejazd















Prílohy

1. PNG 1,87 MB Toryská - Tr. SNP - Vencová Organizácia dopravy od 5. 8. 2017