Prejsť na obsah

Mesto zmierňuje horúčavy rosičmi aj vodným barom

 Meteorológovia predpokladajú v najbližších dňoch extrémne horúce dni. Teploty by mali presiahnuť 30 stupňov Celzia. Mesto Košice sa preto rozhodlo zmierniť horúčavy viacerými opatreniami, ktoré občanom aj návštevníkom pomôžu prekonať nasledujúce dni.

Hlavnú ulicu a priľahlé ulice polievajú autá KOSIT-u dvakrát denne, v čase o 11.00 hod a 14.00 hod. Znižuje sa tak prašnosť a zároveň sa eliminujú následky horúčav. Správa mestskej zelene zabezpečila pre občanov v centre mesta inštaláciu dvoch vodných rosičov, ktoré môžu osviežiť. Tie sa stretávajú medzi ľuďmi s veľkou obľubou. „Trvale sú k dispozícii pre smädných ľudí pitné fontánky, ktoré sú na viacerých miestach v meste. Aj takto sa mesto snaží uľahčiť svojim občanom a návštevníkom mesta tieto horúce dni," uviedla hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Od dnešného dňa do konca týždňa je na Hlavnej ulici pri Immaculate k dispozícii aj vodný bar, ktorý v spolupráci s mestom zabezpečila Východoslovenská vodárenská spoločnosť., a.s. Zdarma sa môžete ponúknuť čistou, pitnou vodou z vodovodu, a to v čase od 10.00 hod. do 17.00 hod.

Odborníci pripomínajú, že človek denne vylúči v priemere 2,5 litra vody, pri náročných fyzických aktivitách aj viac. Aby sa vyhol dehydratácii, musí toto stratené množstvo dodať telu späť. Nedostatok tekutín sa prejavuje bolesťou hlavy, malátnosťou, nesústredením a poklesom duševnej i fyzickej výkonnosti. Preto je potrebné hladinu vody v tele pravidelne dopĺňať.

Video si pozrite tu: https://youtu.be/l9zxm1EJkHc