Prejsť na obsah

Nastúpenie náhradníka na uprázdnený mandát

Poslanec Mestského zastupiteľstva v Košiciach Mgr. Igor Sidor, PhD., MBA doručil dňa 4. 7. 2017 písomne vzdanie sa mandátu poslanca mestského zastupiteľstva. Podľa § 25 ods. 2 písm. c) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vzdaním sa mandátu dochádza k zániku mandátu poslanca.

Podľa § 192 ods. 1 zákona č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ak zanikol mandát poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov vo volebnom obvode, v ktorom zanikol mandát.

Primátor mesta Košice v súlade s § 192 ods. 2 zákona č. 180/2014 Z. z. v znení neskorších predpisov oznamuje, že v zmysle zápisnice mestskej volebnej komisie o výsledku volieb v meste Košice do mestského zastupiteľstva a primátora mesta konaných dňa 15. 11. 2014 ako náhradník na uprázdnený mandát poslanca mestského zastupiteľstva vo volebnom obvode č. 5 (mestské časti Barca, Poľov) nastupuje

Mgr. Lucia Gurbáľová
,

ktorú ako kandidátku navrhla koalícia politických strán a politických hnutí KDH, SDKÚ‑DS, NOVA, SaS, SMK-MKP, KDS, OKS, DS.