Prejsť na obsah

Školská športová liga vyvrcholila

Mesto Košice má najväčšiu školskú športovú ligu na Slovensku. Počas uplynulého školského roka sa do nej zapojilo takmer tritisíc žiakov. Súťažili v štrnástich disciplínach ako basketbal, futbal, streľba, plávanie, inline korčuľovanie či atletika.

Školská športová liga vyvrcholila slávnostným oceňovaním najlepších jednotlivcov a kolektívov v jednotlivých športoch. Tí si prebrali ocenenie počas slávnostného vyhodnotenia v Spoločenskom pavilóne. „Ak chceme zdravé mesto, musíme mať zdravých ľudí. Aj napriek tejto dobe, ktorá prináša výdobytky informačnej techniky a sociálnych sietí, sa snažíme deti priviesť k športu. Zapojili sa stovky detí, takže myslím, že to má zmysel a že sa netreba báť o budúcnosť nášho mesta," povedal s úsmevom primátor mesta Richard Raši.

Mesto darovalo každej základnej škole 1000 Eur, ktoré sú prioritne určené na podporu pohybových aktivít žiakov.

Referát športu a mládeže Magistrátu mesta Košice vyhlásil aj najšportovejšiu školu, ktorá do ligy zapojila najviac študentov. Stala sa ňou ZŠ Požiarnická. Titul najúspešnejšej školy získala ZŠ Belehradská za najviac získaných ocenení. Špeciálna cena bola venovaná pre Liečebno-výchovné sanatórium Tešedíkova.

Poslaním súťaže je priviesť k športovaniu čo najviac detí s rôznorodým zameraním. Súťaže boli podľa možnosti organizované vo voľnom čase detí.

Na organizácii súťaží sa podieľalo Mesto Košice, ŠK Šport pre všetkých, OZ „Zober loptu nie drogy" a Centrum voľného času.

Video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/qSTwcaasadA